Skip to main content
Blogi

Turun musiikkijuhlat kerää kaupunkilaisilta tarinoita kauppatorista

Turun musiikkijuhlat (TMJ) haluaa kuulla kaupunkilaisilta heidän rakkaimmat muistonsa Turun kauppatorista. TMJ avaa yhteistyössä Turku Centerin, Turun kaupungin, Turun kauppatorin sekä YLE Turun kanssa kyselyn, jossa kaupunkilaiset voivat kertoa mieleenpainuvimmat tarinansa, jotka liittyvät tavalla tai toisella toriin.

Tarinat kerätään kesän aikana ja niitä jaetaan eteenpäin yhteistyökumppaneiden kanavissa kaikkien kuultavaksi. Oma tarina siis saattaa näkyä ja kuulua esimerkiksi paikallisradiossa, sosiaalisessa mediassa ja katukuvassa.

”Torit ovat olleet turkulaisten tapaamispaikkoja jo satoja vuosia. Mitä tarinoita nykyisellä kauppatorilla onkaan kerrottavana sen ihmisistä, historian kerrostumista ja yhteiskunnallisista tapahtumista! Ihmisten kohtaamisista syntyneet henkilökohtaiset tarinat ovat erityisen kiinnostavia. Haluaisimme kuulla ja kerätä mahdollisimman paljon turkulaisten tarinoita – ja keräämisen jälkeen jakaa kiinnostavia, liikuttavia, iloisia tai surullisia muistoja niin, että tarinat lopulta luovat myös yhteistä kokemusta. Onhan tapaamispaikka meidän kaikkien yhteinen torimme. Keruusta syntyy myös tarinallisia lähteitä sekä menneisyyden että tulevaisuuden tutkijoille”, TMJ:n vt. toimitusjohtaja Laura Päiviö-Häkämies kuvailee.

Tarinallisuus huipentuu 12.8. torilla järjestettävään TURKU LOVE X KAUPPATORI -tapahtumaan, jossa tarinoita kuullaan myös lavalla. Kaikille kaupunkilaisille suunniteltu tapahtuma sisältää kaksi konserttia sekä oheistapahtumaa päivän aikana. Tapahtuma on samalla ensimmäinen kerta, kun Turun musiikkijuhlat jalkautuu tavanomaisista konserttisaleistaan kauppatorille.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan myös lippuja elokuun musiikkijuhlille.
Tapahtumaa tehdään Turku 2029 säätiöltä saadun rahoituksen voimin.

Linkki kyselyyn: https://www.lyyti.fi/questions/d378baea7d
Lisätiedot: Eveliina Salminen, eveliina.salminen@tmj.fi