Skip to main content

VASTUULLISUUS

Ympäristölupauksemme

Turun musiikkijuhlien ympäristölupauksella kerromme, että pyrimme aina kaikkein vastuullisimpiin ja kestävimpiin toimenpiteisiin toiminnassamme. TMJ haluaa kantaa vastuuta ympäristömme tulevaisuudesta. TMJ on sitoutunut Visit Finlandin sekä Ekokompassin ympäristöohjelmiin.

Ympäristölupauksemme mukaisesti sitoudumme minimoimaan jätteemme aina mahdollisimman paperittomilla tapahtumilla, tehostamaan kierrätystä sekä tuotantotiimin että yleisömme osalta, uudelleenkäyttämään materiaalejamme sekä järjestämään helposti saavutettavia kierrätyspisteitä eri tapahtumapaikoille. Alihankinnoissamme sitoudumme valitsemaan laadukkaita ympäristösertifioituja tuotteita ja palveluita, uusiomateriaaleja sekä suosimaan paikallisia palveluita. Kannustamme kumppaneitamme tekemään samoin.

TMJ:n Konsertteihin ja tapahtumiin pääsee kulkemaan tapahtuman pääsylipulla aina veloituksetta Fölin linja-autoliikenteellä. TMJ haluaa kannustaa yleisöään ja työntekijöitään käyttämään julkista liikennettä.

Sitoudumme perehdyttämään yhteistyökumppanimme ja työntekijämme toimimaan ympäristöarvojemme ja –lupaustemme mukaisesti. Tulemme päivittämään tätä ympäristölupaustamme tiimimme kanssa.

Tavoitteemme seuraavalle kolmelle vuodelle ovat:

 • 1. Konserttikohtaisista käsiohjelmista luopuminen.
  Kauden alussa tehdään yksi ohjelmaesite, joka sisältää kaikista konserteista tärkeimmät tiedot. Kaikki tiedot kokonaisuudessaan tulee löytymään aina nettisivuiltamme www.tmj.fi
 • 2. Vastuullisuusviestinnän kehittäminen.
  Haluamme yleisömme, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden olevan tietoisia säätiömme arvoista.
 • 3. TMJ ei painata enää vuosiluvuilla T-paitoja tai muita printtivaatteita.
  Yleisesti painettuja vaatteita ei paineta enää muille kuin vain välttämättömät henkilökunnan vaatteet ja nekin ilman vuosilukuja, jotta vaatetta voi käyttää useamman vuoden ajan. Kangasta, kumppania ja painoa valitessa käytämme ainoastaan vastuullista kumppania.
 • 4. Kannustamme asiakkaitamme aktiivisemmin julkisen liikenteen käyttöön tapahtumiin tullessa.
  Tässä kehitämme yhteistyötämme Fölin ja muiden julkisen liikenteen toimijoiden kanssa.
 • 5. Koulutamme tiimiämme aktiivisesti vastuullisuuden ja ympäristön suojelemisen osalta.
 • 6. Haluamme kehittää vastuullisuudesta kantavan voiman säätiömme arkeen.

Turvallisemman tilan periaatteet

Me Turun musiikkijuhlilla toivotamme kaikki tervetulleeksi juuri sellaisina kuin kukin on. Emme siedä syrjintää missään sen muodossa tapahtumissamme ja tarvittaessa poistamme huonosti käyttäytyvät vieraat. Tavoitteenamme on, että kaikilla vieraillamme olisi turvallinen olo osallistua tapahtumiimme ja nauttia täysin ja rennoin rinnoin klassisesta musiikista.

Turvallisemman tilan periaatteet ja siihen liittyvä syrjimättömyys on prosessi, ja tiedostamme sen. Kerrothan siis meille, jos voimme mielestäsi tehdä paremmin. Voit olla yhteydessä meihin matalalla kynnyksellä osoitteeseen info@tmj.fi.

Toivotamme kaikki tasavertaisesti tervetulleiksi Turun musiikkijuhlille!

Turun musiikkijuhlien tapahtumissa noudatetaan seuraavia ohjeita:

 • Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Et voi tietää toisen rajoja kysymättä niistä. Kysy siis ennen kuin esimerkiksi kosket toiseen.
 • Kuuntele ja muuta käytöstäsi, jos joku ilmaisee sinulle, että käytöksesi tekee heidän olonsa epämukavaksi.
 • Kunnioita kaikkia, älä tee oletuksia. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, toimintakyvystä tai terveydestä. Kunnioita pronomineja ja nimiä. Ole tietoinen omista etuoikeuksistasi.
 • Ei kehosyrjintää. Älä kommentoi toisen kehoa.
 • Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja eriäviä näkökantoja. Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi.
 • Ole vastuussa omasta toiminnastasi ja käytöksestäsi. Ole tietoinen, että toiminnallasi on vaikutus toisiin ihmisiin hyvistä aikomuksistasi huolimatta.
 • Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.
 • Puutu häirintään myös sitä todistaessasi ja kysy häirityksi tulleelta, haluaako hän apua tai tukea. Älä jää vain sivustakatsojaksi.
 • Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.
Haluatko kuulla enemmän vastuullisuustoimistamme? Ota yhteyttä!

Eveliina Salminen
Myynti- ja markkinointipäällikkö

+358 (0)40 524 5531
eveliina.salminen(at)tmj.fi