Skip to main content
2022Blogi

Turun musiikkijuhlat päättyivät eilen amerikkalaisbaritoni Thomas Hampsonin konserttiin

Turun musiikkijuhlat järjestettiin 15.-28. elokuuta. Tätä ennen festivaalilla kuultiin yksittäisiä konsertteja jo ennen varsinaista päätapahtumaa. Pandemian vaikutus näkyi yhä, mutta festivaali on tyytyväinen taiteelliseen ja taloudelliseen kokonaisuuteen.

”Olemme todella iloisia, että pääsimme järjestämään konsertteja ja päätapahtuman normaaleissa oloissa kahden pandemiavuoden jälkeen. Konsertit olivat taiteellisesti korkeatasoisia ja saivat laajasti kiitosta sekä näkyvyyttä eri medioissa. Yleisöä olisi joissakin konserteissa voinut olla enemmän, mutta toisaalta moni konserteistamme oli loppuunmyytyjä. Lisäksi näimme etukäteen ja olimme varautuneita siihen, että tämä kesä ei vielä ole samanlainen kuin aika ennen pandemiaa. Toisin sanoen tämän vuoden päätapahtumassa oli vähän vähemmän tarjontaa ns. normaalin vuoden tarjonnasta, ja näin ollen kävijöitä noin puolet normaalista. Tämä oli järkevä ratkaisu tässä ajassa, minkä ansiosta voimme myös todeta taloutemme olevan kunnossa – jatkamme siis syksyn konserttien ja vuoden 2023 suunnittelua hyvältä pohjalta”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlat myös tuottivat tänä vuonna erityisen paljon yhteistyöprojekteja esimerkiksi Eurooppafoorumin, Taiteen talon ja The Shift Business Festivalin kanssa. TMJ pitää erityisen tärkeänä eri alojen yhteistyötä ja haluaa jatkossakin panostaa perinteisten konserttien lisäksi laadukkaisiin yhteistöihin.

Turun musiikkijuhlista ympärivuotinen tapahtuma

Turun musiikkijuhlat tuottaa parhaillaan Turun Soitannollisen Seuran järjestämää Turun XIV sellokilpailua, joka päättyy 2. syyskuuta. TMJ on tuottanut sellokilpailuja jo usean vuoden ajan.

”Seuraava tapahtumamme on syyskuun alussa ja syksyyn tulee varmasti vielä konsertteja sekä muita tapahtumia Tuuli Takalan ja Waltteri Torikan joulukonsertin ohella. Olemme lisäksi kehittäneet toimintaa hyvin paljon ja lanseeramme uuden podcast-sarjan, jota teemme yhdessä Riitta Monton kanssa”, jatkaa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlien Puhetta musiikista ja maailmasta podcast lanseerataan Spotifyssä 30.8. jaksolla, jossa toimittaja, työelämäprofessori Riitta Monto haastattelee pianisti Paavali Jumppasta Paimion parantolassa.

”Podcastissa puhuvat huipputaiteilijat, jotka kertovat elämästään, urastaan ja kulttuurin asemasta yhteiskunnassa. On ilo päästä tekemään podcastia, jossa äänessä ovat lahjakkaat muusikot ja pääosassa taide”, sanoo Riitta Monto.

Jaksoja tuotetaan syksyllä 2022 yksi kerran kuussa ja haastateltavina ovat mm. sellisti Senja Rummukainen, amerikkalaisbaritoni Thomas Hampson, kapellimestari Klaus Mäkelä ja muita festivaalin taiteilijoita.

”Uusi podcast-sarjamme tulee löytymään niin uudistetuilta nettisivuiltamme, kuin eri suoratoistopalveluista kuten Spotifysta. Olen innoissani tästä uudesta aluevaltauksesta, josta olemme Turun musiikkijuhlien tiimin kanssa keskustelleet jo pitkään”, kertoo Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen.