Skip to main content
2022Blogg

Åbo musikfestspel medverkar vid SHIFT Business Festival

SHIFT Business Festival ordnas på Kakolabacken i Åbo 24.-25.8.2022. Samtidigt ordnas också Åbo musikfestspel 15.-28.8.2022. Dessa två starka aktörer i Åboregionen har inlett ett samarbete och som en del av detta bidrar Åbo musikfestspel med musik av Ilkka Arola Sound Tagine Duo vid SHIFT:s invigning.

Samarbete över sektorgränser utgör bränsle för innovationer

Åbo musikfestspel och SHIFT Business Festival har många gemensamma värderingar, till exempel den internationella dimensionen, banbrytargärningar och starka samarbeten. I år har Åbo musikfestspel och SHIFT Business Festival bestämt sig för att förena sina krafter, och därmed bidrar Åbo musikfestspel med Ilkka Arola Sound Tagine Duo, som uppträder vid SHIFT:s invigning.

”Under hela pandemin och också efter det har vi velat använda tid för innovationer och att fundera på nya partnerskap och produkter. Samarbete med en lokal businessfestival är alltså ett mycket naturligt sätt att bredda vårt samarbetsfält och göra vårt evenemang allt mer lättillgängligt för ny publik. Vi har samma mål: att göra Åbo till ett intressant centrum för idéer och kreativitet, ett centrum som hörs och syns också utanför Finlands gränser. Vi önskar Shift stora framgångar och vill absolut fördjupa vårt samarbete i framtiden”, säger Liisa Ketomäki, VD för Åbo musikfestspel.

SHIFT Business Festival samlar tillväxtorienterade företag att rikta sin blick mot framtiden. SHIFT bjuder på visioner, nätverk och verktyg för företag som siktar mot banbrytande verksamhet. I år är två starka teman vid SHIFT Business Festival ledarskap i en digitaliserad värld samt klimatförändring och teknologi. De snabba förändringar som hela världen upplevt under de senaste åren har lyft fram ledarskap och förändringsbehärskning som förstarangsfrågor.

”Sektoröverskridande samarbete utgör bränsle för innovationer. Därför är ett kvalitativt konstprogram vid SHIFT en viktig del av festivalen och besökarupplevelsen, och det känns speciellt fint att samarbeta med ett lokalt, internationellt känt musikevenemang”, säger Jutta Ruusunen, VD för SHIFT Business Festival.

Oemotståndligt smittsam groove vid SHIFT Business Festivals invigning

”Sådana här slags samarbeten är ytterst viktiga för vår bransch och aktörerna i vår regionen. Precis som Åbo musikfestspel är SHIFT Business Festival en banbrytare. Ilkka Arola Sound Tagine Duo svarar också på dessa banbrytarvärderingar med fantasifull, exceptionell och smittsam musik”, berättar Eveliina Salminen, försäljnings- och marknadsföringschef vid Åbo musikfestspel.

Ilkka Arola Sound Tagine spelar upplevelserik musik som är full av känsla och oemotståndligt smittsam groove. Ilkka Arola utforskar både sin fantasi och världens fascinerande ljud och skriver starkt visuell musik, som tar med sig lyssnaren på en forskningsresa till olika platser. På sitt senaste album Blue & Golden (Flame Jazz Records 2022) fortsätter Ilkka Arola Sound Tagine att njuta av klangen i sina traditionella akustiska instrument, men smaksätter också blandningen med turkisk psykedelia och elektroniska ljud från Mellanösterns dansgolvsmusik.

SHIFT Business Festivals invigning 24.8.2022 från klockan 10:30. Ilkka Arola Sound Tagine Duo uppträder på huvudestraden strax efter Jutta Ruusunens öppningstal.

Intervjuförfrågningar:

Liisa Ketomäki, VD
Åbo musikfestspel
+358 40 7406200
liisa.ketomaki@tmj.fi

Eveliina Salminen, Försäljnings- och marknadsföringschef
Åbo musikfestspel
+358 40 5245531
eveliina.salminen@tmj.fi

Jutta Ruusunen, VD
SHIFT Business Festival
+358 45 6363842
jutta@theshift.fi