Skip to main content
BlogiSeo Ai

Klassinen musiikki saapuu Turkuun: Turun musiikkijuhlat

**Turun Musiikkijuhlat: klassinen musiikki Turkuun saapuu**

Johdanto

Tervetuloa Musiikkijuhliin Turkuun! Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaali tarjoaa monipuolista musiikkia kaikille musiikin ystäville. Turun Musiikkijuhlat on perustettu vuonna 1960 Turun Soitannollisen Seuran toimesta. Nykyään se on Turun musiikkijuhlasäätiön omistama tapahtuma, jolla on tunnustettu kansainvälinen ja kansallinen profiili.

Festivaalin esittely

Turun musiikkijuhlat on kaupunkifestivaali, joka tarjoaa yleisölleen laadukasta musiikkia eri tyylilajeista. Festivaali järjestää vuosittain suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Tavoitteenamme on tuoda esiin suomalaisia ja kansainvälisiä huippuartisteja ja heidän poikkeuksellisia esityksiään.

Turun Musiikkijuhlassa etusijalla ovat innovaatiot ja taiteellinen huippuosaaminen. Haluamme tarjota unohtumattomia ja mukaansatempaavia elämyksiä sekä esiintyjille että osallistujille. Olipa kyseessä klassinen musiikki, jazz, pop tai maailmanmusiikki, pyrimme esittelemään yleisöllemme suomalaisten ja kansainvälisten kykyjen parhaat puolet.

Turun Musiikkijuhlien visio ja arvot

Turun musiikkijuhlasäätiön visio on tulla Suomen korkeatasoisimmaksi klassisen musiikin festivaaliksi, jolla on oma tunnustettu profiili sekä kansainvälisesti että kansallisesti. Musiikkijuhlien tavoitteena on vahvistaa Turun vetovoimaa ja asemaa eurooppalaisena kulttuurikaupunkina.

Yrityksemme on syvästi sitoutunut rikastuttamaan Turun ja Suomen kulttuurimaisemaa musiikin voimalla. Uskomme musiikkiesitysten transformatiiviseen vaikutukseen ja pyrimme luomaan ikimuistoisia elämyksiä, jotka innostavat, viihdyttävät ja yhdistävät musiikin ystäviä.

Yrityksemme ydinarvot keskittyvät klassisen musiikin ja taiteen tunnustamiseen ja kunnioittamiseen. Toimintamme perustuu korkeaan taiteelliseen tasoon, asiakaslähtöisyyteen ja yleisöystävälliseen lähestymistapaan. Pyrimme noudattamaan hyvän hallintotavan, kestävän kehityksen ja saavutettavuuden periaatteita.

Tavoitteet seuraavalle kolmelle vuodelle

Turun Musiikkijuhlien tavoitteet seuraavalle kolmelle vuodelle ovat:

1. Luopuminen konserttikohtaisista käsiohjelmista.

2. Vastuullisuusviestinnän kehittäminen, jotta yleisömme, yhteistyökumppanit ja työntekijät voivat olla tietoisia säätiömme arvoista.

3. Lopettaa vuosiluvun painaminen T-paitoihin ja muihin printtivaatteisiin. Suosimme vastuullista kumppania printtien valinnassa.

4. Kannustaa asiakkaitamme aktiivisemmin käyttämään julkista liikennettä tapahtumiin tullessaan. Teemme yhteistyötä Fölilin ja muiden julkisen liikenteen toimijoiden kanssa.

5. Kouluttaa tiimiämme aktiivisesti vastuullisuuden ja ympäristön suojelemisen suhteen.

6. Kehittää vastuullisuudesta kumpuava voima säätiön arjessa. Perehdytämme yhteistyökumppanimme ja työntekijämme toimimaan ympäristöarvojemme ja -lupaustemme mukaisesti.

Päätösajatukset

Turvallisuus Musiikkijuhlissa on meille tärkeää. Huolehdimme, että kaikki tapahtumat toteutetaan vastuullisesti. Tavoitteenamme on tarjota korkealaatuisia musiikkitapahtumia, jotka houkuttelevat yleisöä paikallisesti ja alueen ulkopuolelta. Turun Musiikkijuhlat vahvistaa Turun kulttuuriprofiilia ja tukee alueen matkailua ja kehittyviä liikenneyhteyksiä. Tervetuloa mukaan nauttimaan unohtumattomasta musiikista Turun Musiikkijuhlilla!

Aiheeseen liittyvät artikkelit