Skip to main content
BlogiSeo Ai

Klassinen musiikki Turussa: Esittely suurista orkesterikonserteista

Klassinen musiikki Turussa

Turussa järjestettävät klassisen musiikin konsertit ovat olennainen osa kaupungin rikasta musiikkikulttuuria. Turun Musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman korkeatasoisia musiikkitapahtumia.

Turun Musiikkijuhlat on vuodesta 1960 toiminut kaupunki-festivaali, jonka juuret ulottuvat Turun Soitannollisen Seuran perustamiseen. Festivaali tarjoaa yleisölle unohtumattomia musiikkielämyksiä, ja sen ohjelmistossa on niin suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia kuin ulkoilmatapahtumiakin. Juhlilla vierailee vuosittain sekä kotimaisia että ulkomaisia huippuartisteja, jotka nostavat musiikkikokemukset uudelle tasolle.

Turun musiikkijuhlien palvelut

Turun Musiikkijuhlat tarjoaa laajan valikoiman palveluita musiikkialan ammattitapahtumiin. Yrityksemme, Turun Musiikkijuhlasäätiö, tekee läheistä yhteistyötä lahjakkaiden muusikoiden, säveltäjien ja orkesterien kanssa ja pyrkii tuomaan heidän poikkeuksellisia esityksiään yleisölle sekä kotimaassa että ulkomailla.

Tarjoamme muun muassa taiteilijajohtamisen, tapahtumasuunnittelun, konserttituotannon ja ohjelman kuratoinnin palveluita. Tavoitteenamme on järjestää unohtumattomia ja mukaansatempaavia tapahtumia niin esiintyjille kuin osallistujillekin. Olipa kyseessä klassinen musiikki, jazz, pop tai maailmanmusiikki, pyrimme esittelemään yleisöllemme parhaat suomalaisten ja kansainvälisten kykyjen esiintymiset.

Turun musiikkijuhlien visio ja arvot

Turun Musiikkijuhlasäätiön visio on, että Turun musiikkijuhlat on Suomen korkeatasoisin klassisen musiikin festivaali, jolla on oma kansainvälisesti ja kansallisesti tunnustettu profiili. Festivaalin tavoitteena on vahvistaa Turun vetovoimaa ja asemaa eurooppalaisena kulttuurikaupunkina.

Yrityksemme on syvästi sitoutunut rikastuttamaan Turun ja Suomen kulttuurimaisemaa musiikin voimalla. Korkea taiteellinen taso, asiakaslähtöisyys ja yleisöystävällinen lähestymistapa ovat toimintamme perustana. Haluamme tarjota laadukkaita musiikkitapahtumia, jotka edistävät ihmisten hyvinvointia ja kulttuuriharrastusta. Tavoitteenamme on vahvistaa Turku taidemusiikin keskuksena sekä luoda innostavaa yhteistyötä musiikkialalla.

Tavoitteet seuraavalle kolmelle vuodelle

Turun Musiikkijuhlat asettaa tavoitteikseen seuraavalle kolmelle vuodelle useita vastuullisuuteen ja ympäristönsuojeluun liittyviä toimenpiteitä. Tavoitteiden avulla haluamme edistää kestävää kehitystä sekä lisätä yleisön ja yhteistyökumppaneiden tietoisuutta säätiön arvoista.

Tavoitteisiimme kuuluu muun muassa käsiohjelmista luopuminen ja tiedottamisen keskittäminen festivaalin nettisivuille. Haluamme myös kehittää vastuullisuusviestintäämme sekä kannustaa asiakkaitamme käyttämään julkista liikennettä tapahtumiimme saapuessaan. Tavoitteenamme on myös kouluttaa tiimiämme vastuullisuuden ja ympäristön suojelemisen osalta sekä kehittää vastuullisuustyötä arkeemme.

Olemme sitoutuneet toteuttamaan ympäristölupauksiamme toiminnassamme ja tekemään järjestelyjä, joilla voimme minimoida ympäristövaikutuksemme. Uskomme, että vastuullisuuden avulla voimme tarjota unohtumattomia musiikkitapahtumia, jotka inspiroivat, viihdyttävät ja yhdistävät musiikin ystäviä ympäri maailman.

Aiheeseen liittyvät artikkelit