Skip to main content
BlogiSeo Ai

Vastuullisuus ja musiikkifestivaalit: Turun Musiikkijuhlat sitoutuu kestävään kehitykseen

Yrityksen esittely: Turun Musiikkijuhlat

Turun Musiikkijuhlat on Suomen vanhin ja arvostetuin musiikkifestivaali, joka järjestetään vuosittain Turussa. Festivaalin perusti vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura, ja siitä lähtien se on tarjonnut monipuolista ja korkeatasoista musiikkia eri genreistä kaikenlaisille musiikin ystäville. Nykyään Turun Musiikkijuhlat on Suomen johtava klassisen musiikin festivaali, jolla on oma kansainvälisesti ja kansallisesti tunnustettu profiili.

Tarjoamme laajan valikoiman palveluita, kuten taiteilijajohtamista, tapahtumasuunnittelua, konserttituotantoa ja ohjelman kuratointia. Tiimimme tekee tiivistä yhteistyötä lahjakkaiden muusikoiden, säveltäjien ja orkesterien kanssa tuodakseen heidän poikkeuksellisia esityksiään yleisölle niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Turun Musiikkijuhlat haluaa tarjota maailmanluokan taide-elämyksiä, houkutella uutta yleisöä ja rakentaa kestäviä kumppanuuksia musiikkialalla.

Musiikkijuhlien arvot

Turun Musiikkijuhlat on sitoutunut korkeaan taiteelliseen tasoon yhdistettynä asiakaslähtöisyyteen ja yleisöystävälliseen lähestymistapaan. Meidän ydinarvomme keskittyvät klassisen musiikin ja taiteen tunnustamiseen ja kunnioittamiseen. Tavoitteenamme on edistää ihmisten hyvinvointia ja kulttuuriharrastusta tarjoamalla laadukkaita musiikkitapahtumia ja vahvistaa samalla Turun asemaa taidemusiikin keskuksena.

Olemme syvästi sitoutuneet rikastuttamaan Turun ja Suomen kulttuurimaisemaa musiikin voimalla. Uskomme live-esitysten transformatiiviseen luonteeseen ja pyrimme luomaan ikimuistoisia elämyksiä, jotka inspiroivat, viihdyttävät ja yhdistävät musiikin ystäviä. Pyrimme esittelemään yleisöllemme suomalaisten ja kansainvälisten kykyjen parhaat puolet, olipa kyseessä sitten klassinen musiikki, jazz, pop tai maailmanmusiikki.

Turun Musiikkijuhlat ja vastuullisuus

Turun Musiikkijuhlat on vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen. Haluamme olla edelläkävijä alan ympäristöystävällisissä toimenpiteissä ja tehdä osuutemme ympäristömme tulevaisuuden kannalta. Siksi olemme liittyneet Visit Finlandin sekä Ekokompassin ympäristöohjelmiin.

Sitoudumme minimoimaan jätteemme järjestämällä mahdollisimman paperittomia tapahtumia, tehostamalla kierrätystä niin tuotantotiimin kuin yleisönkin osalta ja uudelleenkäyttämällä materiaalejamme. Olemme myös sitoutuneet valitsemaan alihankinnoissa laadukkaita ympäristösertifioituja tuotteita ja palveluita sekä suosimaan uusiomateriaaleja ja paikallisia palveluita.

Turun Musiikkijuhlat haluaa kannustaa yleisöään ja työntekijöitään käyttämään julkista liikennettä. Siksi tarjoamme tapahtuman pääsylipulla veloituksetta liikkumisen Fölin linja-autoliikenteellä. Haluamme aktiivisesti edistää julkisen liikenteen käyttöä tapahtumiin saapuessa ja kehitämme yhteistyötämme Fölin ja muiden julkisen liikenteen toimijoiden kanssa.

Vastuullisuus on meille tärkeää, ja siksi olemme asettaneet tavoitteita seuraaville kolmelle vuodelle. Tavoitteenamme on muun muassa luopua konserttikohtaisesta ohjelmasta ja keskittää tiedottaminen verkkosivuillemme, kehittää vastuullisuusviestintäämme, ja vähentää painettujen vaatteiden käyttöä. Tulemme myös kouluttamaan tiimiämme aktiivisesti vastuullisuuden ja ympäristön suojelemisen osalta sekä perehdyttämään yhteistyökumppanimme ja työntekijämme toimimaan ympäristöarvojemme mukaisesti.

Turvallisina ja vastuullisina musiikkitapahtumien järjestäjinä haluamme tarjota yleisöllemme unohtumattomia elämyksiä samalla kun edistämme kestävää kehitystä ja ympäristönsuojelua. Ympäristölupauksellamme olemme sitoutuneita jatkuvasti kehittämään toimintaamme ympäristöystävällisempään suuntaan, ja päivitämme sitä säännöllisesti tiimimme kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit