Skip to main content
BlogiSeo Ai

Vastuulliset tapahtumat: Kannustus vastuullisuuteen Turun Musiikkijuhlilla

Turun Musiikkijuhlilla: Kannustus vastuullisuuteen

Turun Musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Olemme sitoutuneet tarjoamaan korkeatasoista musiikkia ja luomaan unohtumattomia tapahtumia niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin musiikin ystäville. Visionamme on olla Suomen korkeatasoisin klassisen musiikin festivaali, jolla on vahva kansainvälinen ja kansallinen profiili. Lisäksi haluamme vahvistaa Turun asemaa eurooppalaisena kulttuurikaupunkina.

Yrityksemme ydinarvot keskittyvät klassisen musiikin ja taiteen tunnustamiseen ja kunnioittamiseen. Olemme sitoutuneita toimimaan hyvän hallintotavan, kestävän kehityksen ja saavutettavuuden periaatteiden mukaisesti. Pyrimme edistämään ihmisten hyvinvointia ja kulttuuriharrastusta tarjoamalla laadukkaita musiikkitapahtumia ja vahvistamaan Turun asemaa taidemusiikin keskuksena.

Vastuullisuusviestinnän kehittäminen

Haluamme olla avoimia ja läpinäkyviä vastuullisuuden osalta. Siksi pyrimme kehittämään vastuullisuusviestintäämme entistäkin paremmaksi. Haluamme, että yleisömme, yhteistyökumppanimme ja työntekijämme ovat tietoisia säätiömme arvoista ja pyrkimyksestämme tehdä vastuullisia valintoja. Tarjoamme laadukkaan musiikkitapahtuman lisäksi myös ympäristöystävällisiä kokemuksia.

Ympäristölupauksemme mukaisesti sitoudumme minimoimaan jätteemme paperittomilla tapahtumilla, tehostamaan kierrätystä sekä tarjoamaan helposti saavutettavia kierrätyspisteitä tapahtumapaikoilla. Alihankintoissamme suosimme ympäristösertifioituja tuotteita ja palveluita sekä paikallisia palveluntarjoajia. Kannustamme myös yleisöämme käyttämään julkista liikennettä tapahtumiimme saapuessaan.

Tavoitteemme seuraavalle kolmelle vuodelle

Jatkuvan kehittämisen ja vastuullisen toiminnan periaatteiden mukaisesti olemme asettaneet tavoitteita seuraaville kolmelle vuodelle. Pyrimme luomaan entistä parempia musiikkitapahtumia ja edistämään vastuullisuutta sekä ympäristöarvojemme toteutumista.

Ensimmäinen tavoitteemme on luopua konserttikohtaisista käsiohjelmista ja sijoittaa kaikki tiedot yhteen ohjelmaesitteeseen, jonka löytää aina helposti nettisivuiltamme. Tällä tavalla vähennämme paperijätettä ja edistämme kestävää kehitystä.

Toinen tavoitteemme on kehittää vastuullisuusviestintäämme entistä paremmaksi. Haluamme tiedottaa yleisöllemme, yhteistyökumppaneillemme ja työntekijöillemme säätiömme arvoista ja vastuullisuustoimenpiteistämme. Näin voimme yhdessä edistää kestävämpää tapaa järjestää musiikkitapahtumia.

Kolmas tavoitteemme on vähentää painotuotteiden kulutusta. Emme enää painata vuosiluvuilla varustettuja T-paitoja tai muita printtivaatteita. Haluamme tarjota laadukkaita vaatteita, jotka kestävät käyttöä pitkään. Painotuotteissa suosimme vastuullista tuotantoa ja yhteistyötä ympäristösertifioitujen kumppanien kanssa.

Neljäs tavoitteemme on kannustaa asiakkaitamme käyttämään julkista liikennettä tulemaan tapahtumiimme. Tähän pyrimme sopimalla yhteistyöajasta Fölin ja muiden julkisen liikenteen toimijoiden kanssa. Haluamme tarjota helpon ja ympäristöystävällisen tavan saapua tapahtumiimme.

Viides tavoitteemme on kouluttaa tiimiämme entistä paremmaksi vastuullisuuden ja ympäristöasioiden osalta. Haluamme varmistaa, että kaikki tiimimme jäsenet ymmärtävät vastuullisuuden merkityksen ja voivat toteuttaa sitä käytännössä tapahtumissamme.

Kuudes ja viimeinen tavoitteemme on luoda kestävä vastuullisuuskulttuuri säätiömme arkeen. Sitoudumme perehdyttämään yhteistyökumppanimme ja työntekijämme toimimaan ympäristöarvojemme ja -lupaustemme mukaisesti. Jatkamme ympäristölupaustemme päivittämistä yhdessä tiimimme kanssa.

Turun Musiikkijuhlat on sitoutunut jatkuvasti kehittämään toimintaansa vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Haluamme tarjota maailmanluokan musiikkitapahtumia, jotka houkuttelevat yleisöä sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Kannustamme kaikkia musiikin ystäviä nauttimaan unohtumattomista elämyksistä ja yhdessä luomaan kestävämpää tulevaisuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit