Skip to main content
BlogiSeo Ai

Turun Musiikkijuhlat – Taidetta ja tunnelmia musiikin siivittämänä

Kuka olemme

Turun musiikkijuhlat iloitsee olla Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toimiva musiikkifestivaali. Se perustettiin vuonna 1960 Turun Soitannollisen Seuran toimesta. Festivaali tarjoaa monipuolista ja korkeatasoista musiikkia eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Joka vuosi tapahtumassa esiintyy kotimaisia ja ulkomaisia huippuartisteja, jotka tarjoavat unohtumattomia esityksiä.

Tavoitteenamme Turun musiikkijuhlissa on olla Suomen arvostetuin klassisen musiikin festivaali, jolla on kansallisesti ja kansainvälisesti tunnustettu profiili. Haluamme myös vahvistaa Turun asemaa eurooppalaisena kulttuurikaupunkina. Ylpeänä tarjoamme laajan valikoiman palveluita, kuten tapahtumasuunnittelua, konserttituotantoa ja ohjelman kuratointia. Yhteistyömme lahjakkaiden muusikoiden, säveltäjien ja orkestereiden kanssa mahdollistaa poikkeuksellisten musiikkiesitysten tuomisen sekä kotimaan että ulkomaan yleisölle. Innovaatio ja taiteellinen huippuosaaminen ovat meille tärkeitä, joten pyrimme järjestämään unohtumattomia ja inspiroivia tapahtumia.

Mitä tarjoamme

Turun musiikkijuhlat tarjoaa monipuolisen ja korkeatasoisen musiikkiohjelman, joka sopii moneen makuun. Voit nauttia suurista orkesterikonserteista, intiimeistä kamarimusiikkiesityksistä, koskettavista resitaaleista sekä rytmikkäästä jazzista. Järjestämme myös ulkoilmatapahtumia ja lastenkonsertteja. Festivaalillamme esiintyy vuosittain sekä kotimaisia että ulkomaisia musiikkiartisteja, jotka edustavat korkeinta kansallista ja kansainvälistä tasoa.

Turun musiikkijuhlat tarjoaa myös laajan valikoiman palveluita, kuten taiteilijajohtamista, konserttituotantoa ja tapahtumasuunnittelua. Tiimimme tekee tiivistä yhteistyötä musiikin ammattilaisten kanssa, jotta voimme tarjota yleisöllemme unohtumattomia musiikkielämyksiä kotimaassa ja ulkomailla.

Meille on tärkeää painottaa kestävää kehitystä ja hyvää hallintotapaa. Olemme sitoutuneet tarjoamaan vastuullisia ja kestäviä musiikkitapahtumia, jotka rikastuttavat Turun ja Suomen kulttuurimaisemaa. Uskomme live-esitysten transformatiiviseen voimaan ja haluamme luoda elämyksiä, jotka inspiroivat, viihdyttävät ja yhdistävät musiikin ystäviä. Ympäristölupauksemme mukaisesti pyrimme minimoimaan jätteemme, tehostamaan kierrätystä ja käyttämään ympäristösertifioituja tuotteita ja palveluita. Kannustamme myös yleisöämme käyttämään julkista liikennettä konsertteihin ja tapahtumiin saapuessaan.

Tavoitteemme seuraavalle kolmelle vuodelle

Seuraavan kolmen vuoden aikana asetamme useita tavoitteita, joiden avulla vahvistamme Turun musiikkijuhlien asemaa ja kehitämme toimintaamme entisestään:

  1. Konserttikohtaisista käsiohjelmista luopuminen: Tulemme keskittymään yhteen ohjelmaesitteeseen, joka sisältää tarvittavat tiedot kaikista festivaalin konserteista. Kaikki tiedot löytyvät myös verkkosivuiltamme.
  2. Vastuullisuusviestinnän kehittäminen: Haluamme lisätä tietoisuutta säätiömme arvoista yleisön, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden keskuudessa.
  3. Painettujen vaatteiden vähentäminen: Emme enää painata vuosittain päivättyjä T-paitoja tai muita printtivaatteita. Tavoitteenamme on käyttää kestävää ja pitkäikäistä materiaalia ilman vuosilukuja.
  4. Julkisen liikenteen käytön kannustaminen: Pyrimme aktiivisesti kehittämään yhteistyötä julkisen liikenteen toimijoiden kanssa ja kannustamaan yleisöämme käyttämään julkista liikennettä tapahtumiin saapuessaan.
  5. Vastuullisuuskoulutus tiimillemme: Sitoudumme kouluttamaan tiimiämme vastuullisuuden ja ympäristönsuojelun osalta.
  6. Vastuullisuuden integroiminen säätiön arkeen: Perehdytämme yhteistyökumppanimme ja työntekijämme toimimaan ympäristölupauksemme mukaisesti ja päivitämme ympäristöpolitiikkaamme tiimimme kanssa.

Tavoitteenamme on tarjota korkealaatuisia musiikkitapahtumia, jotka houkuttelevat yleisöä paikallisesti ja kauempaa. Näin vahvistamme Turun musiikkijuhlien tunnettavuutta ja profiilia sekä tuemme alueen matkailua ja kehittyviä liikenneyhteyksiä. Lisäksi pyrimme kehittämään vahvaa yritysyhteistyötä ja tarjoamaan kokonaisvaltaisia elämyksiä konserttielämysten lisäksi. Lupaamme jatkossakin panostaa vastuulliseen toimintaan ja kestävään kehitykseen, jotta voimme tarjota ainutlaatuisia musiikkitapahtumia yleisöllemme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit