Skip to main content
BlogiSeo Ai

Turun Musiikkijuhlat – Klassisen musiikin helmikaupunki

Turun Musiikkijuhlat – Klassisen musiikin helmikaupunki

Turun Musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Monipuolinen kaupunki-festivaali tarjoaa korkeatasoista musiikkia moneen makuun. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Turun Musiikkijuhlat on intohimoinen klassisen musiikin festivaali, joka on vakiinnuttanut asemansa Suomen korkeatasoisimpana musiikkitapahtumana.

Turun Musiikkijuhlat järjestää vuosittain lukuisia korkealaatuisia konsertteja ja tapahtumia, jotka houkuttelevat sekä kotimaisia että ulkomaisia huippuartisteja. Festivaalin ohjelmisto kattaa suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Jokainen tapahtuma on huolella kuratoitu ja suunniteltu tarjoamaan yleisölle unohtumattoman ja mukaansatempaavan elämyksen. Musiikkifestivaali pyrkii esittelemään Suomen ja kansainvälisten kykyjen parhaat puolet kaikilla musiikkityyleillä, aina klassisesta musiikista jazzin, popin ja maailmanmusiikin kautta.

Yrityksen palvelut ja tiimityö

Turun Musiikkijuhlat tarjoaa laajan valikoiman palveluita, joita ovat muun muassa taiteilijajohtaminen, tapahtumasuunnittelu, konserttituotanto ja ohjelman kuratointi. Yrityksen tiimi tekee tiivistä yhteistyötä lahjakkaiden muusikoiden, säveltäjien ja orkesterien kanssa tuodakseen heidän poikkeuksellisia esityksiään yleisölle. Turun Musiikkijuhlien tavoitteena on edistää ihmisten hyvinvointia ja kulttuuriharrastusta tarjoamalla laadukkaita musiikkitapahtumia sekä vahvistaa Turku taidemusiikin keskuksena. Yritys pyrkii myös luomaan kestäviä kumppanuuksia ja kehittämään vahvaa yritysyhteistyötä tarjoamalla kokonaisvaltaisia elämyksiä konserttielämysten lisäksi.

Yrityksen ydinarvot keskittyvät klassisen musiikin ja taiteen tunnustamiseen ja kunnioittamiseen. Turun Musiikkijuhlat korostaa korkeaa taiteellista tasoa yhdistettynä asiakaslähtöisyyteen ja yleisöystävälliseen lähestymistapaan. Yritys pyrkii myös painottamaan hyvän hallintotavan, kestävän kehityksen ja saavutettavuuden periaatteita. Lisäksi Turun Musiikkijuhlat on syvästi sitoutunut rikastuttamaan Turun ja Suomen kulttuurimaisemaa musiikin voimalla. Yritys uskoo elävien esitysten transformatiiviseen luonteeseen ja pyrkii luomaan ikimuistoisia elämyksiä, jotka inspiroivat, viihdyttävät ja yhdistävät musiikin ystäviä.

Vastuullisuus ja ympäristölupaus

Turun Musiikkijuhlat on sitoutunut vastuullisuuteen ja ympäristönsuojeluun. Yritys pyrkii aina tekemään vastuullisimpia ja kestävimpiä ratkaisuja toiminnassaan. Turun Musiikkijuhlat on osa Visit Finlandin ja Ekokompassin ympäristöohjelmia, ja se sitoutuu minimisoimaan jätteitä ja tehostamaan kierrätystä sekä tuotantotiimin että yleisön osalta. Yritys myös käyttää ympäristösertifioituja tuotteita ja palveluita, suosii uusiomateriaaleja ja paikallisia palveluita, sekä tarjoaa helposti saavutettavia kierrätyspisteitä tapahtumapaikoille. Lisäksi Turun Musiikkijuhlat kannustaa yleisöään ja työntekijöitään käyttämään julkista liikennettä konsertteihin ja tapahtumiin saapuessaan.

Turun Musiikkijuhlat asettaa myös konkreettisia tavoitteita tuleville vuosille, kuten luopumisen konserttikohtaisista käsiohjelmista sekä vastuullisuusviestinnän kehittämisen. Lisäksi yritys ei painata enää vuosilukujen kanssa T-paitoja tai muita printtivaatteita, vaan suosii kestävämpiä valintoja. Yritys haluaa myös kannustaa asiakkaitaan käyttämään aktiivisemmin julkista liikennettä tapahtumiin tullessaan ja kouluttaa tiimiään vastuullisuuden ja ympäristönsuojelun osalta. Turun Musiikkijuhlat haluaa kehittää vastuullisuudesta keskeisen arvon yrityksen arkeen ja perehdyttää yhteistyökumppanit ja työntekijät toimimaan ympäristöarvojen ja -lupausten mukaisesti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit