Skip to main content

Heidekens hemkonsert

HEIDEKENS HEMKONSERTER

14.08.2024 | 16:00 & 19:00

Familjehuset Heideken

BiljetterInfo

Program

Sari Kaasinen, sång och kantele

Biljetter 38 | 35 | 18 €

Längd 1 h, ingen paus

I det historiska Heidekenhuset får vi vid musikfestspelen 2024 höra folkmusik från världstoppen. Sjungande och spelande på olika slags kantelen framför Sari Kaasinen de mest älskade vaggvisorna och nyare sånger för att somna samt berättar om den finländska vaggvisetraditionen.

Finlands mest framgångsrika folkmusikgrupp Värttinä är Saris livsverk. Värttinä firade 40-årsjubileum 2023 och har sålt guld och platina, vunnit Emma-priser, fått en egen stjärna på Walk of Fame, upptagits i musikmuseet Fame och gjort flera världsturnéer. Numera uppträder Sari solo samt som en av tre musiker i Set’Akat, där hon sjunger och spelar med Mari Kaasinen och Karoliina Kantelinen, bekanta från Värttinä.

Sari har avlagt doktorsexamen om vaggvisetraditionen vid Sibelius-Akademins folkmusikavdelning. När hon forskade i vaggvisor märkte hon hur ord och toner tycktes flyta som av sig själva. “Ju tommare sinnet är på tankar, desto mer mödolöst uppstår sångern och lever i och av stunden.”

I samband med konserterna har publiken möjlighet att bekanta sig med Heideken under ledning av Janina Andersson, verksamhetsledare för Mannerheims barnskyddsförbund.

Artister

INFO

  • Adress: Smedsgatan 3, 20700 Åbo
  • Kollektivtrafik: Linjer 3, 12 och 18. Åbo centrum är en kort promenad bort.
  • Tillgänglighet: Arbete har gjorts med tillgänglighet i huset, men det uppfyller inte dagens krav på tillgänglighet. För rullstols- och rollatoranvändare rekommenderar vi att man kommer med en medhjälpare. En elektrisk rollstor kanske inte passar genom alla dörrar. Det är tillåtet att köra till innergården för att släppa av passagerare men parkering är förbjudet.
  • Parkering: Parkering vid gata.
Busstidtabeller (Föli.fi)