Skip to main content
20232023Blogg

Den världsberömda violinvirtuosen Anne-Sophie Mutter kommer till Åbo i augusti 2023

Åbo musikfestspel är känt för sin djärvhet och för att ta internationella artister till Åbo. I år gästas festivalen av den världsberömda violinvirtuosen Anne-Sophie Mutter den 23 augusti 2023, tillsammans med Mutters kammarorkester Virtuosi.

Anne Sophie-Mutter och kammarorkestern Mutter’s Virtuosi framför J.S. Bachs violinkonsert i a-moll och Brandenburgkonsert nr 3 i G-dur samt Francesco Maria Veracinis violinkonsert i D-dur, som också är en pärla inom barockmusiken, på Åbo musikfestspel. Mutter, som har uruppfört mer än 30 verk, kommer också att ta sin avlidne make, dirigenten och kompositören André Previns Noneto från 2014, till Finland för första gången. Kvällen kröns av violinkonserten i A-dur op. av Joseph Bologne, Chevalier de Saint-George, en samtida till Mozart som föddes i Karibien som son till en senegalesisk slav men blev berömd tack vare sin talang 5/2.

Anne-Sophie Mutter är en av vår tids mest eftertraktade och respekterade violinister. Hon har haft en lång karriär och har tillbringat årtionden i toppen av världsrankingen. Hon är en av de mest ikoniska violinister vi känner och anses av många vara den bästa i världen. Virtuosi är kammarorkestern under hans stiftelse.

För mig var violinen den största upptäckten i mitt liv och det har den förblivit än i dag, säger Anne-Sophie Mutter.

CV och mer information om Anne-Sophie Mutter: https://www.anne-sophie-mutter.de/en/

Korta videor och ljudklipp: https://www.instagram.com/anne_sophie_mutter/

Åbo musikfestspel har fått ett enskilt bidrag från Jane och Aatos Erkkos stiftelse för produktionen av denna konsert.