TATU KAUPPINEN

Tatu Kauppinen (s. 2000) on helsinkiläislähtöinen sellisti. Tällä hetkellä hän opiskelee Rostockin musiikkikorkeakoulussa professori Natalie Cleinin johdolla. Aikaisemmin Kauppinen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Tuomas Lehto, Hannu Kiiski sekä Marko Ylönen. Kauppinen on myös osallistunut useiden kärkisellistien mestarikursseille, joista mainittakoon Claudio Bohorquez, Ivan Monighetti sekä Arto Noras.

Kauppinen on palkittu erikoispalkinnolla vuoden 2018 Turun sellokilpailussa sekä kolmannella palkinnolla Young Virtuosos- kilpailussa Bulgariassa vuonna 2017.

Solististen opintojensa ohella Kauppinen toimii aktiivisesti kamarimuusikkona. Hän on konsertoinut mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Helsingin juhlaviikoilla, Naantalin musiikkijuhlilla sekä Kauniaisten musiikkijuhlilla. Kauppinen kuuluu Seele-jousikvartettiin, joka on kerännyt kilpailumenestystä sekä kotimaisissa että ulkomaisissa kilpailuissa. Vuonna 2019 Radio Classic nimitti kvartetin ”vuoden yhtyeeksi” Tempo-palkinnolla.

Kauppisella on käytössään yksityishenkilön lainaama Pierre & Hippolyte Silvestre- sello sekä Finlandia Hall Rotaryklubi ry:n omistama Husson-Mariet – sellonjousi.

Taiteilijan tapahtumat