FLEUR BARRON

The Times -lehden ”tyrmääväksi esiintyjäksi” ylistämä mezzosopraano FLEUR BARRON tunnetaan mm. häikäisevästä roolistaan Kaija Saariahon Adriana Mater -oopperassa San Franciscossa. Viimeaikaisia menestysrooleja ovat myös Monteverdin Poppean kruunauksen Ottavia (Aix-en-Provence) ja Il ritorno d’Ulisse in Patrian Penelope (barokkiyhtye I Gemellin Euroopan-kiertue), George Benjaminin Into the Little Hill -oopperan mezzorooli (Staatskapelle Berlin) sekä Grimanin La decollazione di San Giovanni Battistan Johannes Kastaja (Haymarket Opera, Chicago).

Barron on Amsterdamin Concertgebouw-orkesterin Rising Star -artisti sekä Oviedon Asturias-orkesterin taiteellinen yhteistyökumppani. Konserttilavoilla hänet on nähty myös mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Orchestre de Paris’n, Göteborgs Symfonikerin ja Alankomaiden radion filharmonikkojen solistina. Kaudella 2023–24 hän aloittaa monivuotisen yhteistyön Barcelonan sinfoniaorkesterin ja Ludovic Morlot’n kanssa.

Pohjois-Irlannissa syntynyt Barron kasvoi singaporelais-brittiläisessä perheessä Hong Kongissa ja New Yorkissa. Hän vaalii musiikin mahdollisuuksia kulttuurienväliseen dialogiin ja kuratoi inklusiivisia kamarimusiikkiohjelmistoja, jotka tuovat erilaisten yhteisöjen ääniä kuuluviin. Barronia mentoroi laulaja-kapellimestari Barbara Hannigan, jonka johdolla hän usein myös esiintyy.

Taiteilijan tapahtumat

22.08.2024 Toinen Sydän