Skip to main content
BlogiSeo Ai

Vastuulliset musiikkifestivaalit: Turun Musiikkijuhlat tarjoaa unohtumattomia elämyksiä

Turun Musiikkijuhlat: Suomen vanhin musiikkifestivaali

Turun Musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana toimi vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Festivaali on kasvanut monipuoliseksi kaupunkitapahtumaksi, tarjoten korkeatasoista musiikkia moneen makuun. Joka vuosi festivaalille saapuu kotimaisia ja ulkomaisia huippuartisteja, jotka esiintyvät suurissa orkesterikonserteissa, kamarimusiikkitilaisuuksissa, resitaaleissa, jazz-konserteissa ja ulkoilmakonserteissa.

Turun Musiikkijuhlat pyrkii tarjoamaan unohtumattomia elämyksiä niin esiintyjilleen kuin yleisöllekin. Juhlat ovat sitoutuneet korkeatasoiseen taiteelliseen huippuosaamiseen ja innovaatioihin. Jokainen tapahtuma on suunniteltu tarkasti ja mukaansatempaavaksi, oli kyseessä sitten klassinen musiikki, jazz, pop tai maailmanmusiikki. Festivaali haluaa esitellä yleisölleen suomalaisten ja kansainvälisten kykyjen parhaita puolia ja rikastuttaa samalla Turun ja Suomen kulttuurimaisemaa musiikin voimalla.

Palvelut ammattimuusikoille ja musiikkialan ammattilaisille

Turun Musiikkijuhlat tarjoaa laajan valikoiman palveluita, jotka tukevat musiikkialan ammattilaisten ja taiteilijoiden toimintaa. Yrityksemme työskentelee tiiviisti lahjakkaiden muusikoiden, säveltäjien ja orkesterien kanssa, jotta heidän poikkeukselliset esityksensä voivat tavoittaa yleisön sekä kotimaassa että ulkomailla.

Palveluvalikoimamme sisältää muun muassa taiteilijajohtamisen, tapahtumasuunnittelun, konserttituotannon ja ohjelman kuratoinnin. Pyrimme tarjoamaan musiikkialan ammattilaisille mahdollisuuksia kehittyä ja luoda yhteistyöverkostoja. Uskomme vahvasti live-esitysten voimaan ja siihen, miten ne voivat inspiroida, viihdyttää ja yhdistää musiikin ystäviä. Haluamme edistää ihmisten hyvinvointia ja kulttuuriharrastusta tarjoamalla laadukkaita musiikkitapahtumia sekä vahvistaa Turun asemaa taidemusiikin keskuksena.

Vastuullisuus on osa toimintaamme

Turun Musiikkijuhlat on sitoutunut vastuullisuuteen ja kestävän kehityksen periaatteisiin. Uskomme, että hyvä hallintotapa, kestävä kehitys ja saavutettavuus ovat tärkeitä periaatteita toiminnassamme. Siksi pyrimme toteuttamaan vastuullisia toimenpiteitä kaikessa tekemisessämme.

Ympäristölupauksemme mukaisesti minimoimme jätteiden määrän tapahtumissamme, kierrätämme tehokkaasti sekä tuotantotiimin että yleisön osalta, ja tarjoamme helppokäyttöisiä kierrätyspisteitä tapahtumapaikoilla. Pyrimme myös valitsemaan kierrätyskelpoisia ja ympäristösertifioituja tuotteita ja palveluita. Haluamme vahvistaa yhteistyötämme julkisen liikenteen toimijoiden kanssa ja kannustaa asiakkaitamme käyttämään julkista liikennettä tapahtumiimme saapuessaan.

Tulevaisuuden tavoitteenamme on muun muassa luopua käsiohjelmista ja vähentää painettujen vaatteiden määrää. Kehitämme myös vastuullisuusviestintäämme, jotta yleisömme, yhteistyökumppanimme ja työntekijämme ovat tietoisia säätiömme arvoista.

Olemme innostuneita kehittämään Turun Musiikkijuhlia ja tarjoamaan maailmanluokan taide-elämyksiä yleisöllemme. Haluamme houkutella uutta yleisöä, rakentaa kestäviä kumppanuuksia ja vahvistaa festivaalin tunnettavuutta ja profiilia. Olemme sitoutuneita edistämään musiikin voimalla Turun ja Suomen kulttuurimaisemaa ja luomaan inspiroivaa yhteistyötä musiikkialalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit