Skip to main content
BlogiSeo Ai

Turun kulttuuritapahtumat – Musiikin voimalla kohti unelmia

Turun kulttuuritapahtumat – Musiikin voimalla kohti unelmia

Turku on täynnä monipuolisia kulttuuritapahtumia, joista erityisesti Turun Musiikkijuhlat nousevat esiin. Turun Musiikkijuhlat on Suomen vanhin musiikkifestivaali, jonka tavoitteena on tarjota korkeatasoisia musiikkitapahtumia eri genreissä sekä kotimaisille että ulkomaisille taiteilijoille ja yleisölle. Festivaali on perustettu vuonna 1960 Turun Soitannollisen Seuran toimesta ja on siitä lähtien kasvanut merkittäväksi tapahtumaksi Turun kulttuurikentällä.

Turun Musiikkijuhlat tarjoaa laajan kirjon musiikillisia elämyksiä, aina suurista orkesterikonserteista kamarimusiikkiin, resitaaleihin, jazziin, ulkoilmakonsertteihin sekä konsertteihin lapsille. Juhlilla esiintyy vuosittain kotimaisten ja ulkomaisten huippuartistien lisäksi myös lahjakkaita muusikoita, säveltäjiä ja orkestereita, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä tapahtuman tiimin kanssa.

Turun musiikkijuhlasäätiön visio ja arvot

Turun musiikkijuhlasäätiön visio on olla Suomen korkeatasoisin klassisen musiikin festivaali, jolla on oma kansainvälisesti ja kansallisesti tunnustettu profiili. Festivaali vahvistaa Turun vetovoimaa ja asemaa eurooppalaisena kulttuurikaupunkina. Yritys on syvästi sitoutunut rikastuttamaan Turun ja Suomen kulttuurimaisemaa musiikin voimalla, sekä edistämään ihmisten hyvinvointia ja kulttuuriharrastusta tarjoamalla laadukkaita musiikkitapahtumia.

Turun Musiikkijuhlat painottaa korkeaa taiteellista tasoa yhdistettynä asiakaslähtöisyyteen ja yleisöystävälliseen lähestymistapaan. Yrityksen ydinarvot keskittyvät klassisen musiikin ja taiteen tunnustamiseen ja kunnioittamiseen. Lisäksi Turun Musiikkijuhlat on sitoutunut vastuullisuuteen ja kestävän kehityksen periaatteisiin, sekä pyrkii tarjoamaan ainutlaatuisia ja ikimuistoisia musiikkitapahtumia yleisölleen.

Tavoitteet seuraaville kolmelle vuodelle

Turun Musiikkijuhlat on asettanut itselleen selkeät tavoitteet seuraaville kolmelle vuodelle:

1. Konserttikohtaisista käsiohjelmista luopuminen

Yritys tavoittelee konserttikohtaisten käsiohjelmien luopumista ja keskittyy yhteen ohjelmaesitteeseen, joka sisältää kaikista konserteista tarvittavat tiedot. Nettisivut toimivat keskeisenä tiedonlähteenä kaiken muun tarvittavan informaation osalta.

2. Vastuullisuusviestinnän kehittäminen

Turun Musiikkijuhlat haluaa kehittää vastuullisuuden viestinnän osa-aluetta. Yritys haluaa varmistaa, että yleisö, yhteistyökumppanit ja työntekijät ovat tietoisia säätiön arvoista ja vastuullisuuden periaatteista.

3. Printtivaatteiden vähentäminen

Festivaali haluaa vähentää painettujen vuosilukua sisältävien T-paitojen ja muiden printtivaatteiden käyttöä. Henkilökunnan vaatteita painetaan vain välttämättömältä osalta, ja nekin ilman vuosilukuja, jotta vaatteita voi käyttää useamman vuoden ajan. Turun Musiikkijuhlat valitsee käyttämänsä kankaan, painon ja kumppanit vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti.

4. Julkisen liikenteen käytön kannustaminen

Yritys haluaa aktiivisesti kannustaa asiakkaitaan käyttämään julkista liikennettä festivaalin tapahtumiin saapuessaan. Turun Musiikkijuhlat kehittää yhteistyötä paikallisten liikennetoimijoiden kanssa, kuten Fölin, jotta pääsymaksun lunastaneet voivat matkustaa tapahtumaan veloituksetta.

5. Vastuullisuuteen liittyvän koulutuksen kehittäminen

Yritys haluaa varmistaa, että sen tiimi on tietoinen vastuullisuuden merkityksestä ja toteutuksesta. Turun Musiikkijuhlat tulee kouluttamaan tiimiään aktiivisesti vastuullisuuden ja ympäristön suojelemisen osalta, jotta arvot tulevat osaksi päivittäistä toimintaa ja päätöksentekoa.

6. Ympäristölupauksen toteuttaminen

Yritys haluaa edistää kestävää kehitystä ja ympäristöarvoja musiikkitapahtumiensa kautta. Turun Musiikkijuhlat on sitoutunut päivittämään ja toteuttamaan ympäristölupauksensa, jonka tavoitteena on minimoida jätteiden määrä, tehostaa kierrätystä, uudelleenkäyttää materiaaleja ja suosia ympäristösertifioituja tuotteita ja paikallisia palveluita.

Turun Musiikkijuhlat on sitoutunut toteuttamaan visioitaan ja tavoitteitaan seuraavien kolmen vuoden aikana, jotta festivaali voi jatkuvasti tarjota korkealaatuisia musiikkitapahtumia, kehittää alueen kulttuurikenttää ja edistää kestävää kehitystä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit