Skip to main content
Blogg

Åbo musikfestspel deltog i städningsprogrammet Snygg Beach tillsammans med Logomo och HC TPS

ÅBO MUSIKFESTSPEL DELTOG I STÄDNINGSPROGRAMMET SNYGG BEACH TILLSAMMANS MED LOGOMO OCH HC TPS

05.07.2024

Åbo musikfestspel, Logomo och HC TPS slog ihop sina krafter och ordnade sitt eget Snygg Beach -städevenemang onsdag 12.6.

Snygg Beach är Håll Skärgården Ren rf:s program för städning av stränder. Syftet med programmet är att städa stränder, väcka intresse för strändernas skräpsituation, samla information om hur skräpiga ständerna är och kombinera konkret miljöarbete med en rolig dag utomhus. Talkotillfällen kan ordnas såväl av föreningar, samfund, klubbar, hobbygrupper, skolor, städer, kommuner, företag som av privatpersoner. Programmet har som mål att städa upp stränder men också att samla information om skräp som hittas på stränderna. Här har talkodeltagarna en viktig roll.

Eveliina Salminen, försäljnings- och marknadsföringschef vid Åbo musikfestspel är nöjd över att ha fått arrangera evenemanget och att Logomo och HC TPS genast var med på noterna. ”Vi är ivriga över möjligheten att få vara med om ett så här viktigt evenemang. Miljöskyddet är en gemensam sak för oss alla och vi hoppas att vi med vår egen insats kan främja en renare och mer hållbar framtid. Gemenskapen och att göra saker tillsammans spelar nyckelroller i fråga om att uppnå betydande resultatet inom miljöskyddet”, kommenterar hon.

I år ordnar Åbo musikfestspel konserter i Logomo, och därför var evenemangshuset en naturlig partner att få med på jippot. Såväl Logomo som Åbo musikfestspel hör till Åbo stads klimatpartners.

”Vi blev mycket ivriga när Eveliina tog kontakt och över utmaningen att delta i städtalkot. Vi upplever att Logomo, Åbo stads nya klimatpartner, har en betydande roll i staden och vår plikt är att bära ansvar för vår egen omgivning och verksamhet, men också att rent konkret göra en insats för stadens och stadsbornas välmående”, berättar Logomos marknadsföringschef Mari Pirilä.

Förutom Logomo kom HC TPS med i gänget och ville dra sitt strå till stacken för ett snyggt Åbo.

HC TPS:s medieproducent Oscar Jankes kommenterar: ”Snygg Beach-evenemanget erbjöd oss en fin möjlighet att göra något bra för vårt samfund. Det här jippot var ett strålande exempel på hur vi tillsammans kan främja ansvarsfulla värderingar och hållbar utveckling. Vi tackar Åbo musikfestspel och Logomo för fin stämning och för ett lyckat evenemang.”

Vi bjuder in alla Åbobor och invånare i den omgivande regionen att delta i Snygg Beach-städningsevenemangen och för egen del göra en insats för en renare skärgård! Du kan ordna ett eget Snygg Beach-evenemang via adressen siistibiitsi.fi/sv/

Ytterligare information och intervjuförfrågningar:

Eveliina Salminen, försäljnings- och marknadsföringschef, Åbo musikfestspel
eveliina.salminen@tmj.fi / +358 (0)40 524 5531

Petra Piiroinen, projektforskare, producent, Aboagora
aboagora@utu.fi / +358 (0)50 570 4017