SEELE-JOUSIKVARTETTI

Seele-jousikvartetti perustettiin vuonna 2015 nuorten soittajien omasta aloitteesta. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa matkansa aloittanut kvartetti osoittautui nopeasti lupaavaksi, ja saavutti jo puolen vuoden kuluttua ensimmäisen palkinnon valtakunnallisessa Erkki Melartin – kamarimusiikkikilpailussa. Nuorten soittajien innokas asenne ja taitava yhteissoitto olivat yhdistelmä, joka ei jäänyt huomaamatta Suomen musiikkikentällä. Kvartetti onkin vuosien varrella esiintynyt lukuisilla festivaaleilla, kuten Kuhmon kamarimusiikissa, Hauhon musiikkijuhlilla sekä Klassinen Hietsu-konserttisarjassa. Kvartetti toimi Kauniaisten musiikkijuhlien residenssiyhtyeenä vuosina 2017-2020. Ulkomaillakin kvartetti on saavuttanut menestystä mm. voittamalla toisen sijan Rising Stars Grand Prix Berlin -kilpailussa vuonna 2017, sekä konsertoimalla Virossa ja Englannissa.

Seele-kvartettia ovat opastaneet Sibelius-Akatemiassa Paavo Pohjola, Teemu Kupiainen, Atte Kilpeläinen sekä Marko Ylönen. Mestarikursseilla heitä ovat opettaneet mm. Meta4 sekä legendaarisen Borodin-kvartetin viulisti Mikhail Kopelman.

Nykyisin Seele-kvartetin kaikki jäsenet ovat ansioituneita taiteilijoita. Viulistit Rebecca Roozeman ja Amanda Ernesaks opiskelevat Münchenissä Prof. Mi-Kyung Leen johdolla. Alttoviulisti Kristian Sallinen tunnetaan myös kapellimestarina, ja hän on vuonna 2022 johtanut mm. Sinfonia Lahtea ja Helsingin kaupunginorkesteria. Sellisti Tatu Kauppinen kuuluu Berliinin filharmonikkojen Karajan-orkesteriakatemiaan, minkä lisäksi hän suorittaa maisteriopintojaan prof. Natalie Cleinin johdolla. Kaikki soittajat ovat saavuttaneet menestystä omien soittimiensa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.

Taiteilijan tapahtumat

11.08.2024 NEPHESH