PATRIK KLEEMOLA

Patrik Kleemola (s. 1981) kuuluu maamme klassisen kitaran eturiviin esiintyen aktiivisesti soolokonsertein, kamarimuusikkona ja sinfoniaorkesterin solistina. Voitettuaan Toru Takemitsulle omistetun kansainvälisen II Guitaristival -kitarakilpailun Turussa ja saavutettuaan palkintosijoja mm. Gargnanon kansainvälisessä kitarakilpailussa Italiassa hän on esiintynyt solistina useilla merkittävillä musiikkifestivaaleilla paitsi kotimaassa myös mm. Lontoossa, Roomassa, Buenos Airesissa, Ateenassa, Dublinissa, Tallinnassa, Milanossa, Firenzessä ja Oberstdorfissa.

Kleemolan ohjelmistoon kuuluu Rodrigon, Castelnuovo-Tedescon, Takemitsun, Poncen, Giulianin, Vivaldin, Gerungin, Heiniön ja Maggion konserttoja, joita hän on esittänyt mm. Orquesta Sinfonica de la Juventud Venezuelana El Sisteman, Orchestra I Pomeriggi Musicali Milanon, San Remon sinfoniaorkesterin, Leccen sinfoniaorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Uusintan Ensemblen solistina.

Kleemola tunnetaan intensiivisestä yhteistyöstä lukuisten säveltäjien kanssa ja hänen sävellystilauksensa ovat laajentaneet kitaraohjelmistoa jo yli kuudella kymmenellä teoksella soolokappaleista kamarimusiikkiin, kitarakonsertoista pedagogiseen kitarakirjallisuuteen. Kleemola toimii kitaransoiton lehtorina Turun Konservatoriossa ja vuodesta 2014 lähtien perustamansa Turku Guitar Festivalin taiteellisena johtajana.

Taiteilijan tapahtumat