MIKKO IVARS

Mikko Ivars (s.1971) opiskeli Sibelius-Akatemiassa Martti Rousin johdolla suorittaen diplomitutkinnon 1995 erinomaisin arvosanoin. Tämän jälkeen hän täydensi opintojaan mm. Arto Noraksen, Boris Pergamenchikowin, Ralph Kirshbaumin, sekä Truls Mørkin johdolla eri mestarikursseilla. Musiikin maisteriksi Ivars valmistui vuonna 2000.

Omien konserttiensa lisäksi Ivars on tehnyt levytyksiä sekä radionauhoituksia eri kamariyhtyeiden jäsenenä. Kamarimuusikkona hän on myös esiintynyt tärkeimmillä suomalaisilla musiikkijuhlilla, useimmissa Euroopan maissa sekä Venäjällä, Turkissa, Meksikossa, USA:ssa ja Japanissa.

Vuodesta 2003 lähtien Ivars on työskennellyt Radion sinfoniaorkesterissa. Hän on myös Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterin soolosellisti ja musisoi ahkerasti Avanti!:n riveissä. Myös solistikokemusta on kertynyt edellä mainittujen orkestereiden edessä.

Ivars on perustanut Hauhon musiikkijuhlat ja toimii tapahtuman taiteellisena johtajana. Vuonna 2011 Ivarsille myönnettiin Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinto.

Viime vuosina Ivars on tehnyt myös jousikvartettisovituksia mm. Samae Koskisen, Veeti Kallion ja Meri Vahteran levyille.

Taiteilijan tapahtumat