LINDA HEDLUND

Linda Hedlund valmistui taiteiden maisteriksi 2002 Universität für Musik und darstellende Kunst in Wienissä ja musiikin tohtoriksi vuonna 2010 Sibelius-Akatemiassa. Vuodesta 2019 lähtien hän on erikoistunut myös barokkiviulistina.

Hedlund on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla mm. Musica Nova, Grafenegg Festival Itävallassa, Helsingin juhlaviikoilla, Teatro Bibienassa Mantovassa, Nancyphonies Ranskassa sekä Wienin Konzerthausissa ja New Yorkin Carnegie Hallissa. Häntä on myös kuultu mm. Lohjan kaupunginorkesterin, OSUEL Londrinan Sinfoniaorkesterin (Brasilia), Vogtland Philharmonien (Saksa), Milli Insurance orkesterin (Istanbul), Les Solistes de Monte Carlo sekä Austrian Chamber Orchestran solistina.

Linda on konserttitoimintansa ohella myös opettanut mestarikursseja Italiassa (Cervo master classes), USA:ssa, Aasiassa sekä Etelä-Amerikassa. Vuonna 2011-2012 hän toimi Hawaiin yliopiston vierailevana dosenttina.

Hedlund perusti vuonna 2006 Emäsalon musiikkijuhlat Suomessa ja toimii musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Hedlund on levyttänyt mm. pianisti Oliver Kernin ja kitaristi Otto Tolosen kanssa. Uusin kriitikoiden ylistämä levy ilmestyi Naxos levy-yhtiölle 2021 sisältäen ensilevytyksiä suomalaisista teoksista viululle ja orkesterille.

Taiteilijan tapahtumat

24.08.2024 Kupliva 20-luku