Skip to main content
BlogiSeo Ai

Klassinen musiikki Suomessa – Turun Musiikkijuhlat tarjoaa huippuelämyksiä

Turun Musiikkijuhlat: Suomen korkeatasoisin klassisen musiikin festivaali

Turun musiikkijuhlasäätiön visio on, että Turun musiikkijuhlat on Suomen korkeatasoisin klassisen musiikin festivaali, jolla on oma kansainvälisesti ja kansallisesti tunnustettu profiili, ja että musiikkijuhlat vahvistavat Turun vetovoimaa ja asemaa eurooppalaisena kulttuurikaupunkina.

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Monipuolinen kaupunki-festivaali tarjoaa korkeatasoista musiikkia moneen makuun. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura.

Laaja valikoima korkealaatuisia musiikkitapahtumia

Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Juhlilla käy vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippuartisteja.

Turun Musiikkijuhlat tarjoaa laajan valikoiman palveluita mukaan lukien taiteilijajohtaminen, tapahtumasuunnittelu, konserttituotanto ja ohjelman kuratointi. Tiimimme tekee tiivistä yhteistyötä lahjakkaiden muusikoiden, säveltäjien ja orkesterien kanssa tuodakseen heidän poikkeuksellisia esityksiään yleisölle niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Yrityksemme arvot: innovaatio, taiteellinen huippuosaaminen ja yleisöystävällisyys

Pidämme Turun Musiikkijuhlassa etusijalla innovaatioita ja taiteellista huippuosaamista, jolloin jokainen järjestämämme tapahtuma on unohtumaton ja mukaansatempaava sekä esiintyjille että osallistujille. Olipa kyseessä klassinen musiikki, jazz, pop tai maailmanmusiikki, pyrimme esittelemään yleisöllemme suomalaisten ja kansainvälisten kykyjen parhaat puolet.

Yrityksemme on syvästi sitoutunut rikastuttamaan Turun ja Suomen kulttuurimaisemaa musiikin voimalla. Uskomme live-esitysten transformatiiviseen luonteeseen ja pyrimme luomaan ikimuistoisia elämyksiä, jotka inspiroivat, viihdyttävät ja yhdistävät musiikin ystäviä.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys osana toimintaamme

Yrityksemme ydinarvot keskittyvät klassisen musiikin ja taiteen tunnustamiseen ja kunnioittamiseen. Toimintamme perustana on korkea taiteellinen taso yhdistettynä asiakaslähtöisyyteen ja yleisöystävälliseen lähestymistapaan. Painotamme hyvän hallintotavan, kestävän kehityksen ja saavutettavuuden periaatteita.

Turun Musiikkijuhlat haluaa olla vastuullinen toimija ja painottaa ympäristöystävällisiä käytäntöjä. Olemme sitoutuneet minimoimaan jätteemme, tehostamaan kierrätystä ja uudelleenkäyttämään materiaalejamme. Lisäksi pyrimme valitsemaan ympäristösertifioituja tuotteita ja suosimaan paikallisia palveluita. Kannustamme myös yhteistyökumppaneitamme tekemään samoin.

Tavoitteet seuraavalle kolmelle vuodelle

TMJ:n seuraavien kolmen vuoden tavoitteisiin kuuluu muun muassa luopuminen konserttikohtaisista käsiohjelmista ja keskittyminen vastuullisuusviestinnän kehittämiseen. Haluamme myös vähentää printtivaatteiden käyttöä ja kannustaa asiakkaitamme entistä aktiivisemmin julkisen liikenteen käyttöön. Tiimiämme koulutetaan aktiivisesti vastuullisuuden ja ympäristön suojelemisen osalta, ja haluamme kehittää vastuullisuudesta kantavan voiman säätiömme arkeen.

Olemme sitoutuneet perehdyttämään yhteistyökumppanimme ja työntekijämme toimimaan ympäristöarvojemme ja -lupaustemme mukaisesti. Tavoitteenamme on tarjota korkealaatuisia musiikkitapahtumia, joilla vahvistetaan Turun musiikkijuhlien tunnettavuutta ja profiilia sekä tukien alueen matkailua ja kehittyviä liikenneyhteyksiä.

Haluamme jatkuvasti kehittyä ja tarjota ainutlaatuisia musiikkitapahtumia yleisölle niin Turussa kuin sen ulkopuolellakin. Turun Musiikkijuhlat on sitoutunut vastuulliseen ja kestävään toimintaan sekä ympäristön suojelemiseen. Tervetuloa nauttimaan unohtumattomista klassisen musiikin elämyksistä yhdessä Turun Musiikkijuhlien kanssa!

Aiheeseen liittyvät artikkelit