Skip to main content

Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti

MYRSKYLUODON MAIJA ELOKUVAKONSERTTI

31.08.2024 | 15:00 & 19:00

Turun konserttitalo

LiputInfo

Ohjelma

Myrskyluodon Maija -elokuva

Vantaan Viihdeorkesteri, musiikki
Eero Lehtimäki, kapellimestari
Lauri Porra, sävellys ja sovitus

Liput 54 €

Kesto 2 H 45 MIN, ei väliaikaa

Huippusuosittu Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti nyt Turun musiikkijuhlilla!

Tiina Lymin ohjaama Myrskyluodon Maija tuli, näki ja voitti. Elokuva keräsi avausviikonloppunaan ennätykselliset 44 000 katsojaa. Seitsemän ensimmäisen viikon aikana katsojia oli 366 000 – enemmän kuin esimerkiksi Mamma Mialla, Top Gun Maverickilla tai Bohemian Rhapsodylla. Elokuvan menestyksen myötä myös Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti on huikeassa nosteessa. Liki kolmetuntinen elokuva ja sitä säestävä täysimittainen Vantaan Viihdeorkesteri halutaan nyt kaikkialle. Kysyntää on enemmän kuin tarjontaa, joten jos tilaisuus osuu omalle kohdalle, siihen kannattaa totisesti tarttua!

Myrskyluodon Maija -elokuva tarjoaa katsojille vanhaa kunnioittavan mutta elämännälkäisyydessään ja vimmaisuudessaan tuoreen tulkinnan rakastetusta klassikosta. Ajaton rakkaustarina, ulkosaariston karut maisemat sekä toiveikkuus tragedioidenkin keskellä on yhdistelmä, joka puhuttelee sukupolvesta toiseen.

Ja sitten on se musiikki.

Elokuvan voimallisen musiikin on säveltänyt Lauri Porra. Myös Lasse Mårtensonin alkuperäinen, ikoninen tunnussävelmä on mukana – onneksi, koska Myrskyluodon Maijaa olisi miltei mahdotonta kuvitella ilman sitä.

Kun näin elokuvan ensimmäisen leikkauksen, tajusin, että nyt ollaan tekemässä jotakin tosi hienoa. Elokuvasäveltäjän näkökulmasta tämä oli unelmakeikka”, Porra sanoo.

Porra kuvaa konserttia hienoksi ja myös harvinaiseksi elämykseksi: valtaosa Suomessa tehtävistä elokuvakonserteista tehdään ulkomaisista elokuvista.

Kotimaisen elokuvan ja yli 70 muusikon sinfoniaorkesterin yhdistelmä on iso, ainutlaatuinen ja jännittävä kokemus. Se tarjoaa loistavan mahdollisuuden myös pysähtymiseen, hiljentymiseen ja keskittymiseen ilman kiireitä ja kännyköitä.

Myrskyluodon Maija -elokuva perustuu Ahvenanmaan saaristossa asuneen Anni Blomqvistin (1909–1990) Myrskyluoto-kirjasarjaan. Blomqvist tiesi, mistä kirjoitti: hän asui Ahvenanmaan saaristossa ja menetti merelle sekä miehensä että kaksi poikaansa.

Tarina sijoittuu 1800-luvun puoliväliin, pääosin Suomen ulkosaaristoon. Elokuvassa saaristokylän tyttö, 17-vuotias Maija, naitetaan vastoin tahtoaan naapurin Jannelle. Pariskunta aloittaa elämänsä keskellä aavaa merta – karulla luodolla, jossa kaikki on rakennettava tyhjästä. Rakkaus syttyy ja syvenee vähitellen, ja omapäisestä maalaistytöstä kasvaa vaikeuksien kautta vahva ja neuvokas ulkosaariston nainen. Solar Filmsin tuottaman elokuvan pääosissa loistavat ruotsalaiset näyttelijät Amanda Jansson ja Linus Troedsson.

Tapahtuman taiteilijat

INFO

  • Osoite: Aninkaistenkatu 9, 20100 Turku
  • Julkinen liikenne: Keskustan pysäkit lähellä. Linja-autoasema vieressä ja päärautatieasema noin kilometrin päässä.
  • Esteettömyys: Sibeliuksenkadulla kaksi invapaikkaa. Pääsisäänkäynnin edessä (Aninkaistenkatu) matkustajien jättäminen mahdollista. Pääsisäänkäynti on esteetön.
  • Pysäköinti: Keskustan pysäköintialueet, lähimpänä Puutorin pysäköinti.
Katso bussiaikataulut (Föli.fi)