Skip to main content

Maria Ylipää & Emma Salokoski: Kauniita piikkejä

MARIA YLIPÄÄ & EMMA SALOKOSKI: KAUNIITA PIIKKEJÄ K-18

16.08.2024 | 19:00

Teatro, Logomo

LiputInfo

Ohjelma

Maria Ylipää, laulu
Emma Salokoski, laulu
Marzi Nyman, kitara
Antti Lötjönen, basso
Olavi Louhivuori, rummut
Maija Linkola, viulu
Elina Viitasaari, viulu
Lotta Poijärvi, alttoviulu
Markus Hohti, sello

Liput 42 | 37 | 18 €

Kesto 2 h, 1 väliaika

Emma Salokosken ja Maria Ylipään Omani uni-projekti sai alkunsa 2000-luvun loppupuolella, kun Emma ja Maria esittivät konsertillisen uutta suomalaista sävellettyä runoutta Viapori Jazz-festivaaleilla kokoonpanonaan kaksi naisääntä, jousikvartetti ja jazz trio. Runojen teemat kattoivat laajan spektrin rakkaudesta vankeuteen ja kuolemasta kauneuden kiroukseen. Konsertin pohjalta syntyi Omani uni-levy, joka ilmestyi 2010. Nyt, 13 vuotta myöhemmin, Omani uni-projekti saa jatkoa uuden levyn muodossa. Näiden kahden levytyksen välissä Maria ja Emma ovat ehtineet kummatkin toimia taiteen kentällä laaja-alaisesti. Kokoonpano ja konsepti on uudella levyllä sama, mutta tällä kertaa runot ovat valikoituneet kypsempien naisten elämänkokemuksen sanelemina. Levy on kaksikielinen, puolet kappaleista on suomeksi ja puolet ruotsiksi. Tekstit koostuvat jo olemassa olevasta runoudesta, sekä levylle varta vasten kirjoitetuista teksteistä.

Musiikillisesti Kauniita piikkejä-projektin säveltäjät ja esittäjät ovat kukin omilla aloillaan maamme terävintä kärkeä, mutta myös taitavia ja harjaantuneita hyppäämään uusiin tyylilajeihin. Heillä on taiturimainen kyky yhdistää esimerkiksi improvisaatiota klassiseen musiikkiin tai klassisia sävyjä jazziin tai laulelmaan. Levyllä kuullaan kappaleita mm. Anna-Mari Kähärältä, Lauri Salokoskelta, Marzi Nymanilta ja Pekka Kuusistolta. Sanoittajista mainittakoon Heimo Hatakka, Sofi Oksanen, Ingrid Sjöstrand ja Edith Södergran. Konsertti muodossaan Kauniita piikkejä on uniikki kokonaisuus, joka tarjoaa erityisosaamista klassisen, teatterimusiikin, jazzin, popin ja laulelman saroilla.

Tapahtuman taiteilijat

INFO

  • Osoite: Junakatu 9, 20100 Turku
  • Julkinen liikenne: Linjat 20, 61 ja P3. Turun päärautatieasema ja linja-autoasema vieressä. Keskustan pysäkit kävelymatkan päässä.
  • Esteettömyys: Koko konserttipaikka on esteetön. Invapysäköinti rakennuksen kummallakin puolella.
  • Pysäköinti: Rajallisesti pysäköintipaikkoja rakennuksen ympäristössä.
Katso bussiaikataulut (Föli.fi)