Skip to main content

BELCEA-KVARTETTI

16.05.2023 | 18:00

Turun tuomiokirkko

Liput

Ohjelma

Franz Schubert: Jousikvartetto nro 10 Es-duuri, D 87

Guillaume Connesson: Uusi teos jousikvartetille (til. Helsinki Seriös & al.)

***

Claude Debussy: Jousikvartetto op. 10 g-molli

Corina Belcea, viulu
Axel Schacher, viulu
Krzysztof Chorzelski, alttoviulu
Antoine Lederlin, sello

RAVINTOLA-ETU

Turun musiikkijuhlien konserttilipulla saat normaalihintaisista ruoka-annoksista ja kahvilatuotteista -15% S-ryhmän ravintoloissa.

Etu voimassa vuonna 2023 konserttipäivänä esittämällä tilauksen yhteydessä Turun musiikkijuhlien konserttilippu. Etu on konserttilipun ostajalle henkilökohtainen. Etuun ei voi yhdistää muita etuja.

Liput 25 | 20 | 15 €

Kesto 2 h, 1 väliaika

Britanniassa toimiva Belcea-kvartetti on perustettu Lontoon Royal College of Musicissa vuonna 1994. Belcea-kvartetti on Berliinin Pierre Boulez -konserttisalin ja Wienin Konzerthausin residenssitaiteilija. Kvartetin laajuudessaan vaikuttava äänitekatalogi kattaa muun muassa Brittenin, Bartókin ja Beethovenin jousikvartettojen kokonaislevytykset. Belcean äänitteet ovat keränneet poikkeuksetta kiittävää kritiikkiä ja merkittäviä kansainvälisiä palkintoja.

Ryhmän Romaniasta, Puolasta ja Ranskasta kotoisin olevien muusikoiden monimuotoinen kulttuuritausta näkyy kvartetin ohjelmistossa.  Belcean soittamat kantaesitykset kuten Mark-Anthony Turnagen jousikvartetot Twisted Blues with Twisted Ballad (2010) ja Contusion (2014), Thomas Larcherin Lucid dreams (2015), Krzysztof Pendereckin jousikvartetto nro 4 (2016) tai Joseph Phibbsin jousikvartetto nro 3 kulkevat käsikkäin syvällisessä yhteydessä klassisen ja romanttisen aikakauden suurten teosten kanssa. Kvartetin ennakkoluuloton lähestymistapa musiikkiin luo poikkeuksetta ainutlaatuisen, elegantin ja hienostuneen tulkinnan keskeisestä jousikvartettiohjelmistosta. Kvartetin ensimmäisen Suomen vierailun ohjelmassa on ranskalaisen säveltäjä Guillaume Connessonin uusi teos, joka on kansainvälinen yhteistilaus.

Tapahtuman taiteilijat