VIRTUOSI DI KUHMO

Kammarorkestern Virtuosi di Kuhmo grundades 1992 för att fortsätta traditionen från den tidigare Kuhmo Chamber Music Orchestra. Under sin historia har orkestern uppträtt inte bara i de stora europeiska länderna utan också i Japan och Ryssland. VdK har också uppträtt på nästan alla musikfestivaler i Finland.

Orkesterns turnéer och inspelningar på skivmärkena Ondine, EMI, CPO och Alba har lovordats av världens främsta musiktidskrifter. Bland andra The Independent, Le Monde, Gramophone, The Strad och BBC Music Magazine har lovordat orkesterns kvalitet. Två av inspelningarna har också överträffat försäljningssiffrorna för guldskivor i Finland.

Virtuosi di Kuhmo, en självständig ensemble sedan 1995, uppträder några gånger per år. De flesta av medlemmarna i VdK arbetar i Helsingfors symfoniorkestrar – några uppträder också på internationella arenor som solister och kammarmusiker och undervisar vid olika musikhögskolor.

Nyligen har Virtuosi di Kuhmo specialiserat sig på att framföra verk för stora stråkensembler, från kvintetter till nonetter. Förutom de mest kända verken har VdK också letat upp och inkluderat sällan hörda kompositioner från de klassiska och romantiska perioderna. Virtuosi di Kuhmo strävar nu efter att ta sina konserter inte bara till de större städerna och musikfestivalerna, utan också till områden där klassisk musik är mindre tillgänglig.

Artistens evenemang