ANNE-SOPHIE MUTTER

Anne-Sophie Mutter är ett fenomen inom musiken. I 46 år har hon varit en lysande stjärna i världens konserthus och en kraft inom den klassiska musiken som solist, lärare och visionär. Han har vunnit fyra Grammy Awards och är lika hängiven den traditionella repertoaren som den framtida musiken och har uruppfört 31 nya kompositioner.

Efter Rysslands invasion av Ukraina i strid med internationell rätt har Anne-Sophie Mutter gett fyra konserter för krigets offer i mars och april 2022, och fler kommer att ges. ”Alla kan hjälpa till, och alla borde hjälpa till”, säger hon. ”Ord räcker inte. Det här är en humanitär katastrof. Vi måste stå på ukrainarnas sida, inklusive flyktingarnas.”

I mars 2022 fick han ett hedersdoktorat från Krzysztof Penderecki Academy of Music i Krakow. Under 2019 tilldelades han Praemium Imperiale-priset för musik i oktober och Polar Music Prize i juni. I mars 2018 tilldelade den polska staten honom Gloria Artis guldmedalj för hans arbete inom kulturområdet, som den första tyska konstnären att göra det.

Artistens evenemang

23.08.2023 Anne-Sophie Mutter