Mikko Luoma

Mikko Luoma on konsertoinut useimmissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa. Hän on esiintynyt solistina New Juilliard Ensemblen, Avanti!n, Zagrosin ja Tapiola Sinfoniettan kanssa mm. New Yorkin Lincoln Centerissä ja Berliinin filharmonian kamarimusiikkisalissa. Hänen yhteistyökumppaneinaan ovat olleet kapellimestarit Stefan Asbury, John Storgårds, Joel Sachs ja Hannu Lintu. Hän on kantaesittänyt Jukka Tiensuun ja Veli-Matti Puumalan hanurikonsertot.

Mikko Luoman soolo-ohjelmisto yltää barokin ajan sävellysten transkriptioista meidän aikamme musiikkiin. Hän on esittänyt ensi kertaa Suomessa mm. Salvatore Sciarrinon, Bent Sørensenin, Younghi Pagh-Paanin, Steve Montaguen ja Alvin Lucierin sooloteoksia sekä esittänyt ensi kertaa New Yorkissa Magnus Lindbergin ja Jukka Tiensuun sooloteokset.

Kamarimusiikki on keskeinen osa Mikko Luoman muusikin työtä. Hän on Plus Ensemblen perustajajäsen; kokoonpanossa soittavat myös sellisti Erkki Lahesmaa ja klarinetisti Christoffer Sundqvist. Plus Ensemblen jäsenenä hän on tilannut, kantaesittänyt ja/tai esittänyt ensi kertaa Suomessa toistakymmentä uutta teosta tälle kokoonpanolle. Kiertueiden ja festivaaliesiintymisten ohella Plus Ensemble pitää vuosittain kolmen konsertin sarjan Sibelius-museossa Turussa.

Mikko Luoma on ollut esittämässä mm. Charles Wuorisen, Heinz Holligerin, Adriana Hölszkyn, Mauricio Kagelin ja Matthias Pintscherin kamarimusiikkiteoksia ensi kertaa Suomessa.

Taiteilijan tapahtumat

15.08.2023 Lepatuksia