MAIJA LINKOLA

Maija Linkola aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Riitta Poutasen opissa. Sieltä matka jatkui Sibelius-Akatemiaan Igor Bezrodnyn luokalle. Lisäsävyjä viulunsoittajan uralle hän on hakenut mm. USA:sta Zinaida Gilelsiltä sekä Berliinistä Ilan Gronichilta.

Lapsena Maija sai kannustusta muusikon uralle isältään säveltäjä, jazz-pianisti Jukka Linkolalta. Maija saikin tutustua jo nuorena musiikin eri tyylilajeihin sekä esiintyä laajalti myös orkestereiden solistina mm. Helsingin kaupunginorkesteri ja Tapiolan Sinfonietta sekä Suomen kansallisoopperaan orkesteri.

Maija Linkola työskentelee päätoimisesti Suomen kansallisoopperan ensiviulistina. Kausina 19–21 Hän on ollut sekä määräaikaisena Vuorottelevana konserttimestarina Sinfonia Lahden riveissä, että toisen viulun äänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Maija on vieraillut oopperalavalla myös viulusolistina Suomen Kansallisoopperan Cirkopera-teoksessa sekä Saiturin joulu -baletissa.

Orkesterityön lisäksi Maija suhtautuu intohimoisesti kaikkeen musiikin tekemiseen. Hän esiintyy laaja- alaisesti eri yhtyeiden riveissä sekä musiikkiteatteriproduktioissa.

Maijan kokoamat jousistot soivat lukuisilla äänilevyillä sekä maailmalla menestyneiden elokuvien ja pelien ääniraidoilla.

Taiteilijan tapahtumat