LAURA VIKMAN

Viulisti Laura Vikman esiintyy orkesteriuransa ohella myös kamarimuusikkona, solistina sekä opettajana. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta ja opiskellut myös Wienin Musiikkikorkeakoulussa ja Kölnin Musiikkikorkeakoulussa. Ennen 2013 alkanutta tehtäväänsä RSO:n 2.viulun äänenjohtajana Vikman toimi kymmenen vuotta orkesterin kolmantena konserttimestarina.

Vikman on voittanut toisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa sekä Leipzigin J. S. Bach -kilpailussa. Firenzessä Vikman ja pianisti Marianna Shirinyan palkittiin niin ikään toisella palkinnolla Vittorio Gui -kamarimusiikkikilpailussa.

Tempera-kvartetin primaksena Laura Vikman on soittanut vuodesta 2003 lähtien. Kvartetti on esiintynyt Japanissa sekä ympäri Eurooppaa ja levyttänyt mm. Jean Sibeliuksen koko jousikvartettotuotannon BIS-levy-yhtiölle.

Vikman on esiintynyt mm. Helsingin, Kuopion ja Mikkelin kaupunginorkesterien, RSO:n, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Tukholman filharmonikkojen sekä Belgian Kansallisen orkesterin solistina. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt monilla suomalaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla.

Viulunsoiton lehtorina Laura Vikman on toiminut Tampereen ammattikorkeakoulussa vuodesta 2015 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 2007–2015.

Vikman soittaa Yleisradion eläkesäätiön omistamalla H. Amati -viululla vuodelta 1591.

Taiteilijan tapahtumat