JAKOB KULLBERG

Erityisesti työstään nykymusiikin parissa ylistetty tanskalaissellisti JAKOB KULLBERG esiintyy säännöllisesti maailman johtavien orkesterien solistina. Hänen soittimelleen on syntynyt niin tanskalaissäveltäjä Per Nørgårdin koko sellotuotanto kuin kadenssi Kaija Saariahon toiseen sellokonserttoon, kuten myös Saariahon Kullbergille ja Aliisa Neige Barrièrelle säveltämä Concordia.

Kullberg on levyttänyt sekä Bergenin filharmonikoiden että BBC Philharmonicin kanssa John Storgårdsin johdolla. Konserttolevystään Momentum hänet palkittiin ”Tanskan Grammyllä” P2-Prisenillä, minkä lisäksi levy oli Gramophone Award -ehdokas. Tuorein projekti on Schumannin sellokonserton ja Rønsholdtin toisen sellokonserton levytys Sinfonia Varsovian kanssa 2024.

Kullbergia kuullaan säännöllisesti mm. Huddersfieldin, Bergenin ja Aldeburghin festaivaaleilla sekä Varsovan syksyssä. Hän opettaa Lontoon Royal College of Musicin selloprofessorina sekä lukuisilla mestarikursseilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Viime aikoina hän on laajentanut ilmaisuaan myös laulavana säveltäjä-sellistinä indie-popista, free-jazzista ja nykytaidemusiikista vaikutteita saaneella albumillaan.

Taiteilijan tapahtumat