ESSI HÖGLUND

Herkästä, syvällisestä ja energisestä soitostaan tunnettu viulisti Essi Höglund esiintyy säännöllisesti solistina, kamarimuusikkona, konserttimestarina ja johtajana. Hänen taiteellinen lähestymistapansa kulkee käsi kädessä psykologisen näkökulman kanssa: mistä tulemme, miten näemme maailman ja missä elämänvaiheessa olemme.

Essi on esiintynyt solistina eri orkestereissa, kuten Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Vallonian kuninkaallisessa kamariorkesterissa, Kamarifilharmonia Bad Nauheimissa, Jyväskylä Sinfoniassa, Kymi Sinfoniettassa, Joensuun kaupunginorkesterissa, Lohjan kaupunginorkesterissa, Pori Sinfoniettassa ja Kuopio Sinfoniettassa. Hänen esityksiään ovat lähettäneet maailmanlaajuisesti YLE Radio 1 ja Itävallan Radio Ö1. Hänen ensimmäinen albuminsa julkaistiin vuonna 2020 Alba Recordsin toimesta.

Intohimoisena kamarimuusikkona Essi Höglund on esiintynyt kansainvälisillä festivaaleilla, kuten Turun musiikkijuhlilla, Helsingin juhlaviikoilla, Encuentro de música de Santander Espanjassa, Allegro Vivo -festivaalilla Itävallassa, Nordischer Klangilla Saksassa, Musical Chairs Chamber Music Festivalilla Kanadassa ja Helsingin kamarimusiikkijuhlilla (Nuori taiteilija 2018). Nuoresta iästään huolimatta hänet on kutsuttu konserttimestarin tehtäviin muun muassa Tampereen filharmoniseen orkesteriin, Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, Sinfonia Lahteen, Pohjanmaan kamariorkesteriin ja Radion sinfoniaorkesteriin. Höglund on voittanut palkintoja kilpailuissa, kuten Kuopion viulukilpailussa ja Tallinnan kansainvälisessä nuorten muusikoiden viulukilpailussa. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Augustin Dumayn, Esa-Pekka Salosen, Nobuko Imain, Gregor Horschin ja Marko Ylösen kanssa. Hänelle on myönnetty Pro Musica -palkinto.

Vuonna 1997 syntynyt Essi Höglund aloitti viulunsoiton nelivuotiaana Kotkan seudun musiikkiopistossa Merle Kaadun johdolla. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa professori Réka Szilvayn, Tero Latvalan ja Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilchin johdolla. Hän opiskeli myös vuoden ajan Wienin musiikki- ja esittävän taiteen yliopistossa professori Gerhard Schulzin johdolla. Paavo Pohjola on ollut hänen mentorinaan koko opintojen ajan. Mestarikurssin opettajiin kuuluvat Ana Chumachenco, Pinchas Zukerman, Zakhar Bron, Tanja Becken-Bender, Tuomas Haapanen, Mi-Kyung Lee, Elina Vähälä ja Ilya Grubert. Teini-ikäisenä hän kuului Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaan lahjakkaiden suomalaisten viulistien Viuluakatemiaan.

Taiteilijan tapahtumat

14.08.2023 Hiljaisuus