EERO LEHTIMÄKI

Eero Lehtimäki (s. 1989) teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun Musiikkijuhlilla 2016. Sen jälkeen hän on vieraillut lähes kaikkien Suomen sinfoniaorkestereiden kapellimestarina. Hän toimi Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina 2019–2022.

Eero aloitti kapellimestariopintonsa Jorma Panulan opissa 2010 ja valmistui Sibelius-Akatemiasta 2016. Hän on myös opiskellut orkesterin- ja oopperanjohtoa Wienissä opettajinaan Johannes Wildner, Simeon Pironkoff ja Konrad Leitner. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet Jorma Panula ja Valeri Gergijev, minkä lisäksi hän on opiskellut yksityisesti Hannu Linnun johdolla.

Ennen kapellimestariopintojaan Lehtimäki valmistui Helsingin konservatoriosta pääaineinaan klarinetti ja bassoklarinetti, ja hän on opiskellut historiallisten klarinettien soittoa Itävallassa, Saksassa ja Ranskassa. Hän on ollut Iitin musiikkijuhlien taiteilijana vuodesta 2013 alkaen ja esiintyy yhä säännöllisen epäsäännöllisesti solistina ja muusikkona eri orkestereiden ja kamarimusiikkiyhtyeiden kanssa. Muusikonuransa ohella Eero on myös valmistunut akustiikan diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta. Hän ihailee monipuolista sivistystä ja tekee musiikkia viedäkseen ihmiset paikkoihin, joita he eivät osaisi kuvitellakaan.

Taiteilijan tapahtumat