ANNE-SOPHIE MUTTER

ANNE-SOPHIE MUTTER on ilmiö musiikin alalla. Jo 46 vuoden ajan hän on ollut maailman konserttisalien valovoimainen tähti ja klassisen musiikin vaikuttaja solistina, opettajana ja visioijana. Hän on neljän Grammy-palkinnon voittaja ja omistautunut yhtä lailla perinteiselle ohjelmistolle kuin musiikin tulevaisuudellekin: hän on kantaesittänyt 31 uutta sävellystä.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan kansainvälisen lain vastaisesti Anne-Sophie Mutter on pitänyt neljä konserttia sodan uhrien hyväksi maalis- ja huhtikuussa 2022, ja lisää on tulossa. ”Kaikki voivat auttaa, ja kaikkien pitää auttaa”, hän sanoo. ”Sanat eivät riitä. Tämä on humanitäärinen katastrofi. Meidän täytyy seistä ukrainalaisten rinnalla, myös pakolaisten.”

Maaliskuussa 2022 hän vastaanotti kunniatohtorin arvon Krakovan Krzysztof Penderecki -musiikkiakatemialta. Vuonna 2019 hän sai lokakuussa Praemium Imperiale -palkinnon musiikin alalla ja kesäkuussa Polar Music Prize -palkinnon. Puolan valtio myönsi hänelle ensimmäisenä saksalaisena taiteilijana Gloria Artis -kultamitalin kulttuurin hyväksi tehdystä työstä maaliskuussa 2018.

Taiteilijan tapahtumat

23.08.2023 Anne-Sophie Mutter