AARNE PELKONEN

Baritoni Aarne Pelkonen muistetaan vuoden 2013 Lappeenrannan laulukilpailujen ja vuoden 2015 kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun voittajana. Hän on opiskellut laulua mm. Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan johdolla, Berliinissä prof. Thomas Quasthoffin luokalla sekä useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Thomas Hampson ja Barbara Bonney.

Kausina 2015–2017 Pelkonen kuului Oldenburgin oopperan solistikuntaan, rooleinaan mm. Figaron häiden nimirooli, Reininkullan Donner ja Händelin Agrippinan Pallante. Vuonna 2019 hän debytoi Suomen Kansallisoopperassa Jaakko Kuusiston Jää-oopperan pääroolissa. Konserttilaulajana yli 10 vuoden duoyhteistyö pianisti Juho Alakärpän kanssa on saanut tunnustusta kotimaassa ja johtanut palkintoihin kansainvälisissä kilpailuissa.

Muun muassa RSO:n, Tampere Filharmonian ja Tapiola Sinfoniettan solistina vieraillut Pelkonen on tullut yleisölle tutuksi myös useiden tv-, radio- ja sosiaalisen median esiintymistensä kautta. Häntä voi kuulla sooloalbumeilla ”Virsi” (2013), “Taivas sylissäni” (2018) ja “Haavekuvia” (2019) sekä Ylioppilaskunnan Laulajien joululevyllä “Maa on niin kaunis” (2017). Yleisradiolle Pelkonen on äänittänyt mm. Johannes Brahmsin ja Jean Sibeliuksen lauluja.

Taiteilijan tapahtumat

10.08.2023 Avajaiskonsertti