TMJ Podcast: Thomas Hampson

THOMAS HAMPSON

Aikamme johtavan amerikkalaisbaritonin THOMAS HAMPSONIN meriitteihin kuuluvat mm. Metropolitan-oopperakillan “Met Mastersinger” -arvonimi, paikka Gramophone-lehden Hall of Famessa sekä arvostettu Concertgebouw-palkinto. Hänen yli 80 roolin oopperarepertuaarinsa sekä esiintyminen yli 170 äänitteellä ovat tuoneet useita Grammy-, Edison- ja Grand Prix du Disque -voittoja.

Hampsonin kauden 2019-20 rooleihin kuuluu Zürichin oopperan kantaesityksenä taidemaalari Vermeerin rooli Stefan Wirthin oopperassa Tyttö ja helmikorvakoru. Wienin kansallisoopperassa hän palaa Giorgio Germontin rooliin La traviatassa ja Milanon La Scalassa Altairin rooliin Straussin oopperassa Egyptiläinen Helena. Hän esiintyy aktiivisesti myös konserttilavoilla mm. Verbierin festivaalilla sekä luottopianisti Wolfram Riegerin kanssa Wigmore Hallissa.

Esiintymisen ohella Hampson opettaa aktiivisesti mm. online-mestarikursseilla Manhattan School of Musicin, Medici.tv:n ja perustamansa The Hampsong Foundationin kautta. Hän johtaa Heidelbergin lied-akatemiaa ja toimii vuosittain yhteistyössä Barenboim-Said-akatemian Schubert-viikon kanssa Berliinissä.

Taiteilijan tapahtumat

28.08.2022 Songs of America